چاپ کردن این صفحه
تاثیر آزادی مطلق و سخت گیری مفرط والدین در اعتیاد فرزندان

امروزه اعتیاد به انواع مواد مخدر به عنوان یک آسیب اجتماعی باعث تهدید و برهم خوردن آرامش و نظم خانواده ها شده است. در این میان اعتیاد نوجوانان و جوانان و حتی گاهی کودکان، میانگین سن اعتیاد را به شدت کاهش داده است. دلایل مختلفی برای اعتیاد فرزندان وجود دارد که شناخت و آگاهی خانواده ها از این دلایل می تواند در پیشگیری از اعتیاد فرزندان موثر باشد.

 
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ،  سید علیرضا موسوی امجد روانشناس و مدرس دانشگاه در این خصوص  گفت: یکی از مهترین عوامل موثر در اعتیاد فرزندان به نوع رفتار والدین با آنان بر می‌گردد. آزادی مطلق و سخت گیری مفرط می تواند زمینه های روانی و رفتاری را در فرزندان برای گرایش به انواع مواد مخدر و ابتلا به اعتیاد فراهم کند.
 
موسوی امجد با اشاره به این که فشار گروه های همسال زمانی بر روی جوانان و نوجوانان موثر خواهد بود که والدین این با روش های تربیتی خود این بستر را در خانه آماده می کنند تا فرزندشان برای پذیرش فشار دوستان و همسالان مقاومت چندانی نداشته باشد. وقتی پدر و مادر از فرزندشان انتظاری خارج از توان او دارند و به دنبال یک آینده آرمانی برای فرزند انواع سختگیری ها را به او روا می دارند باید بدانند که او اگر چه ممکن است گلایه ای بر زبان نیاورد اما احساس می کند که امنیت روانی او در خانه مورد توجه قرار نمی گیرد و مخدوش می شود بنابراین نتیجه این سختگیری ها، این می شود که فرزندان برای یافتن رابطه ای امن به دوستان و گروه های همسال پناه می بردند و اینجاست که ممکن است با توجه به زمینه های روانی که وجود دارد به انواع بزه هایی که دوستانشان انجام می دهند از جمله همین مصرف مواد مخدر تن دهند.
 
این متخصص مشاوره در ادامه به سهل گیری والدین به عنوان نقطه مقابل سختگیری نیز اشاره کرد و گفت: همان گونه که سخت گیری و انتظارات آرمانی از فرزندان می تواند عامل اعتیاد شود، سهل گیری و آزادی های بی حد و حصر و افراطی هم در بروز اعتیاد بین نوجوانان و جوانان نقش انکارناپذیری دارد.
 
این عضو سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: شناخت توانایی ها، استعدادها و علاقه مندی های فرزندان و زمینه بروز و ظهور این استعدادها بدون هر گونه فشار و سختگیری، شناخت و آشنایی نزدیک دوستان و افرادی که با فرزندان مراوده تحصیلی، ورزشی، تفریحی، هنری و غیره دارند و برخورد هوشمندانه با خطاهای احتمالی فرزندان می تواند تا حد زیادی از غلتیدند آنها در ورطه اعتیاد پیشگیری نماید.
 
مدیرکل پیشین بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان از خانواده به عنوان اولین و مهمترین پایگاه آموزشی و تربیتی فرزندان نام برد و توصیه کرد که والدین آگاهی و دانش تربیتی خود به ویژه در زمینه مهارت های زندگی و فرزندپروری ارتقا دهند و هنگام مشاهده احتمالی با هرگونه علایم مشکوک با اعتیاد یا هر بزه دیگر در فرزندان و سایر اعضای خانواده، بلافاصله موضوع را با متخصصین روانشناسی و مشاوره در میان گذاشته و راه کارهای صحیحِ مواجه با فرد آسیب دیده را دریافت نمایند.
یادداشت: مهدی محبی
اشتراک گذاری
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…