نمایش موارد بر اساس برچسب: آلودگی هوا
همه باید خود را در زمینه ی پیشگیری آلودگی هوا مسوول بدانند
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی شرکت گاز استان اصفهان، منصور شیشه فروش افزود: تمامی مردم و بویژه دستگاه های اجرایی باید خود را در زمینه ی پیشگیری آلودگی هوا مسوول بدانند.
وی، با اشاره به ضرورت افزایش صرفهجویی در مصرف انرژی، بویژه برق و گاز در دستگاههای دولتی و تلاش برای عملیاتی نمودن این موضوع، تاکید کرد: باید با بهرهمندی از همه ظرفیتها و تلاش بیشتر، محدودیتها و موانع فعلی را تبدیل به فرصت نماییم.
شیشه فروش، با اشاره به برخی منابع آلایندگی ثابت در استان و همچنین صنایع فاقد فیلتر دفع مواد آلاینده، گفت: تعداد روز هوای شهر اصفهان طبق گزارش هواشناسی در بازه زمانی ابتدای فروردین تا 27 بهمن ماه سالجاری 4 روز ، تعداد روزهای هوای ناسالم برای گروه های حساس 89 روز (11 روز بیشتر از مدت مشابه سال 98) و 32 روز نا سالم برای عموم بوده است.
به گفته وی، با وجود برقراری تعطیلی و قرنطینه های نسبی طی ما ه های اخیر، همچنان شاخص آلودگی بسیاربالا بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در این جلسه با اشاره به اینکه جدای از دستورالعملهای اداری، باید خودمان نسبت به آنچه نیاز استان در شرایط کنونی است عمل کنیم، خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر رعایت و دقت نظر در استفاده از اقلام و تجهیزات در اختیار، در همه حوزه ها و به طور خاص در زمینه صرفهجویی در مصرف،گاز، برق، آب و... برنامهریزی و اقدام فوری داشته باشیم.
این مقام مسئول، گفت: باور ما بر این است که پیش از هر دستورالعمل و ابلاغیه و بخشنامهای باید مقوله صرفهجویی و استفاده بهینه از امکانات در هر دستگاهی به باور قلبی کارکنان و مدیران تبدیل شده و آنها نسبت به تلاش در این زمینه احساس مسئولیت داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با تاکید بر اینکه باید این هنرمندی را داشته باشیم که از تهدیدات محیطی، فرصتی برای رشد و بالندگی سازمانی ایجاد کنیم، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از اقداماتی که امروز برای صرفهجویی در بسیاری از دستگاهها و نهادها انجام میشود، در واقع کارهایی است که باید در شرایط عادی نیز به انجام می رسیده، اما مورد غفلت قرار گرفته است.
وی، با اشاره به ضرورت تقویت عزم، اهتمام، همدلی و همکاری بیشتر برای پیشبرد امور، گفت: باید تلاش کنیم تا استفاده بهینه از منابع و امکانات به عنوان یک رویکرد همیشگی در دستور کارمان قرار گیرد.
در این جلسه مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، نیز با اشاره به وضعیت گازرسانی در سطح استان و بهره مندی 99.5 درصدی جمعیت استان از گاز طبیعی،گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و 960 مشترک در سطح استان از سوخت پاک و ارزان گاز طبیعی استفاده می کنند.
سید مصطفی علوی، گفت: سالانه 21 میلیارد متر مکعب در سطح استان به مصرف می رسد که از این میزان؛ 70 درصد آن در بخش صنعت و نیروگاه ها، 20 درصد در بخش خانگی و 10 درصد در سایر بخش های عمومی توزیع و مصرف می شود.
مهندس علوی، افزود: با وجود تمام تلاش هایی که در راستانی فرهنگ سازی مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف انرژی شده، اما مصرف گاز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
وی، افزود: با اجرای طرح رایگان بهینه سازی موتور خانه ها و طرح تشویقی رایگان کردن گاز بهای مشترکین کم مصرف انتظار می رفت که مصرف گاز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
علوی، اظهار امیدواری کرد: تهدیدات و شرایط محیطی، بتواند برای همه متولیان در سطوح مختلف شهروندی فرصت هوشمندی و هوشیاری ایجاد کند تا در مجموع بتوانیم از منابع ملی کشور به خوبی بهرهمند شده و از آنها صیانت کنیم.
وی، تاکید کرد: در شرایط فعلی وظیفه همگان این است که به گونهای از منابع کشور بویژه در زمینه آب، برق و گاز استفاده کنیم که دیگران از آن بی بهره نمانند.
وی، بیان داشت: امیدواریم این نشست فرصتی ایجاد کند تا با بهرهمندی از هم اندیشی و نتایج حاصل از تفکر جمعی و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در هر یک از دستگاه های متولی انرژی و محیط زیست، بتوانیم به خروجی مناسبی برای مصرف منطقی انرژی وکاهش آلودگی هوا دست پیدا کنیم.
لازم به ذکر است، در این جلسه مدیران اجرایی بخش های مختلف اعم از، بازرسی استانداری، دادستانی، برق ،گاز، نفت، محیط زیست، هواشناسی، شهرداری، شرکت شهرک های صنعتی وصمت به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون ارائه راهکارها و پیشنهادات در راستای چگونگی اقدامات عملیاتی برای افزایش میزان صرفهجویی در حوزه های تحت مدیریت خود و همچنین کاهش آلودگی پرداختند.
ورود جدی مسئولان استان به موضوع آلودگی هوا؛ مطالبه پارلمان بخش خصوصی اصفهان
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در متن این نامه آمده است: کلانشهر اصفهان طی سنوات گذشته و همچنین سال جاری از هشت کلانشهر ایران اسلامی به عنوان آلوده ترین کلانشهر کشور مطرح بوده و علاوه برایجاد صدمات متعدد به منابع طبیعی به عنوان سرمایه بین نسلی، به یکی از عوامل اصلی تهدیدکننده اقتصاد و سلامتی نسل فعلی و شهروندان کنونی اصفهان بدل گردیده است.
برابر مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آلودگی هوای اصفهان به تنهایی عامل 15 درصد از مرگ و میر در استان می باشد و در بین عوامل آلاینده آسیب زا، ذرات معلق با ابعاد 2.5 میکرومتر به عنوان مهم ترین تهدیدکننده سلامتی شهروندان استان قلمداد می شود.
نتایج پژوهش دانشگاه صنعتی اصفهان بیانگر نقش 37 درصدی برخی صنایع در تولید ذرات معلق آلاینده در فصول سرد سال بوده که در مواردی از سهم آلایندگی بخش حمل و نقل، بویژه در ایام تداوم پدیده وارونگی هوا به علت برودت جوی، فراتر رفته و به عنوان عامل اصلی آلایندگی کلانشهر اصفهان مطرح می شود.
استقرار واحدهای آلاینده خصوصاً واحدهای معظم دولتی وخصولتی شناسایی شده استان در حریم شهر اصفهان از عوامل اصلی تولید آلاینده¬ها بوده و لزوم پیگیری جدی اجرای طرح جامع کنترل آلودگی هوای مناطق مرکزی استان مشتمل بر کلانشهر اصفهان را دوچندان می نماید.
اگرچه اقدام شایسته دستگاه قضایی استان در سال 93 مبنی بر پلمب مشعل های مازوت سوز دو نیروگاه اصلی اصفهان مرهمی بر زخم آلودگی کلانشهر اصفهان تلقی می شود، لکن استفاده از سوخت مازوت در دیگر صنایع، نگرانیها نسبت به تشدید و تغلیظ عوامل آلاینده را فزونی بخشیده است.
رکورد شکنی شاخص کیفیت هوای اصفهان در روزهای گذشته با عبور از مرز 200 نگرانی مضاعفی را فراهم آورده و سبب شده تا با نگارش این مرقومه از جنابعالی به عنوان مدعی العموم و پاسدار حقوق عامه شهروندان مستند به ماده 688 قانون مجازات اسلامي و قانون هواي پاك مصوب 25/04/1396 و قانون جلوگيري از آلودگي هوا مصوب 03/02/1374 درخواست نماییم تا با ورود جدی و قاطع به موضوع از تدوام اضرار به نفوس مومنین جلوگیری نموده و دستور فرمایید اقدام شایسته صورت پذیرد.
شهردار اصفهان: سیاست عدالت فضایی برای رهایی شهر از چنگال آلودگی و ترافیک ادامه می یابد
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، قدرت اله نوروزی با حضور در نشست علنی شورای اسلامی شهر اصفهان برای معرفی چندین پروژه عمرانی – خدماتی در منطقه 14 شهر اصفهان در بیست و دومین برنامه " هر یکشنبه، یک افتتاح" با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف ما هموار کردن مسیر برای دسترسی همه مردم به امکانات شهری و برقراری عدالت فضایی است، اظهار کرد: در این موضوع تلاش شد در مناطقی از شهر اصفهان که اقشار آسیب پذیر سکونت دارند، امکانات جدید ایجاد شود چراکه جامعه پایدار و تاب آور، جامعه ای است که ضعیف ترین اقشار بتوانند از امکانات شهری به طور مساوی برخوردار شوند.
وی ادامه داد: به خاطر همین نگاه، محور همه فعالیت ها در شهرداری عدالت فضایی قرار گرفت و مثال ما از چنین نگاهی، اقداماتی است که در منطقه 14 صورت گرفت و در حال اجرا است.
شهردار اصفهان با بیان اینکه یکی از طرح هایی که به صورت جدی بر آن تمرکز پیدا کردیم، طرح رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان، افزود: همه این پروژه در مناطق کمتربرخوردار و بخش های زیادی در منطقه 14 واقع شده است.
وی ادامه داد: در دنیای کنونی، گرایش به حمل و نقل عمومی است؛ اگر می خواهیم سردمدار پایان وابستگی به خودرو شویم باید ناوگان حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم و شهر و شهروند هوشمند را تقویت کنیم.
نوروزی تصریح کرد: این نگاه، مدیریت شهری را به سوی حمل و نقل عمومی از جمله تراموا و مترو سوق داده است تا به وابستگی به سوخت های فسیلی غلبه پیدا کنیم؛ البته این اتفاق اکنون رخ نداده اما زیرساخت های آن آماده شده است.
وی اظهار کرد: در این دوره مدیریت شهری توسعه اقتصاد دانش بنیان مورد توجه بوده و این مهم در مناطقی مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.
شهردار اصفهان با اشاره به ضرورت حل موضوع آلودگی هوای اصفهان بیان کرد: در زمانی که همه گرفتار آلودگی هوا می شوند، افرادی که باید دست مردم را بگیرند با حرف های ناروا سیلی به صورت مردم می زنند و گاه مواردی مانند مترو و تراموا را هدف قرار می دهند. البته به نظرات کارشناسی اهمیت می دهیم و بر اساس منافع شهر حرکت می کنیم.
وی افزود: تاکنون شورای اسلامی شهر اصفهان با مصوبات خود توانسته در راستای عدالت فضایی در منطقه 14 قدم بردارد و پروژه هایی همچون جاده فرزانگان، پل آفتاب و زیرساخت های دیگر را احداث کند. اگر ۱۲ ایستگاه مترو در دو سال اخیر چنین پیشرفتی داشته و دو لاین تی بی ام در دو مسیر، زیر زمین کار میکند مبتنی بر همین نگاه بود تا دسترسی مردم از نقطه دارک به منطقه مرکزی شهر با احداث خط دوم مترو فراهم شود.
نوروزی تصریح کرد: با توجه به اینکه در هر ساعت، یک خط اتوبوس مناسب و استاندارد پنج هزار نفر، یک خط سبک قطار ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر و یک خط قطار سریع السیر تا ۵۰ هزار نفر را جابجا میکند بدین سبب با مطالعات لازم، از ابتدا سراغ مترو رفتیم و در این دوره مدیریتی سعی شد ارتباط بین دارک و کهندژ تقویت شود.
وی افزود: سیاست عدالت فضایی باید برای رهایی شهر از چنگال آلودگی و ترافیک تداوم پیدا کند و در سه سال گذشته در این زمینه به گونه ای عمل شده که در محله حصه شاهد اقدامات خوبی هستیم و امروز جوان منطقه 14 دسترسی به امکانات ورزشی دارد.
علیرضا نصراصفهانی: حال اصفهان از نظر آلودگی هوا اصلا خوب نیست
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، علیرضا نصر اصفهانی صبح امروز (یکشنبه) در یکصد و پنجاه و یکمین صحن علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به هفته پژوهش، اظهار کرد: پژوهش موجب شناخت روشن مفاهیم پیرامونی انسان میشود و امیدواریم این جایگاه هر روز برجسته تر شود و ارتقا پیدا کند و شاهد کاهش اشتباهات و دوبارهکاریها باشیم.
وی افزود: در میدان پژوهش چندین گروه حضور دارند، ابتدا پژوهشگران هستند که امر پژوهش را به گونه ای به نتیجه برسانند که همه به پژوهش اعتماد کنند و آن را برای خود یک رسالت بدانند. متاسفانه گاهی یک تصویر ذهنی ایجاد شده که پژوهشگران به دنبال مسائل مادی هستند که این موضوع به پژوهش ضربه می زند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: گروه دوم کسانی هستند که از این پژوهش ها استفاده می کنند و اگر پژوهشها و تحقیقات به منصه ظهور و بروز و اجرا نرسد موجب سر خوردگی پژوهشگران عزیز می شود. امیدواریم پژوهش ها گرفتار قفسه های کتابخانه ها نشود.
نصر اصفهانی تصریح کرد: از مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان و افراد فعال درآن تشکر می کنم. از حوزه معاونت برنامه ریزی در شهرداری نیز که در این زمینه تلاش می کنند. تقدیر و تشکر دارم.
وی گفت: با توجه به اینکه تدوین بودجه 1400 شهرداری اصفهان در حال تدوین است و قرار است تا پایان دی ماه به صحن علنی شورا ارائه شود. امیدوارم شعار عدالت فضایی و توزیع عادلانه خدمات را مورد عنایت بیشتری قرار دهند و در راستای سیاست های در پیش گرفته شده شاهد ارتقا مناطق کمتر برخوردار باشیم چراکه نزدیک شدن محلات به یکدیگر موجب اعتماد به مسئولین، کاهش ناهنجاری اجتماعی و افزایش احساس تعلق به شهر را موجب می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: اگر نتوانیم در بحث عدالت فضایی و توزیع عادلانه امکانات درست پیش برویم با یک حمل و نقل ساده افراد به مکان هایی خواهند رفت که امکانات بیشتری دارند و این نظم و نظام شهری را دچار چالش می کند و باید به این موضوع توجه جدی کنیم.
نصراصفهانی اضافه کرد: طبق اخبار واصله اخیرا سازمان میادین با مجاب کردن بهره برداران کوثر مبادرت به خرید یک باشگاه فوتسال کرده است که نارضایتی را از طرف بهره برداران داشته و در ادامه راه می تواند مشکلاتی را برای شهرداری ایجاد کند. شهرداری اصفهان سال های قبل می خواست یک تیم لیگ برتری را خریداری کند که شورای شهر وقت با آن مخالفت شد اما باید بدانیم که شهرداری به دنبال ترویج ورزش همگانی است و نیاز به ورود شهرداری به ورزش نیست چون ورزش ارگانهای تخصصی خود را دارد.
وی تاکید کرد: امروز آبسالی نیست که ورود به این مباحث بکنیم بلکه روزگار خشکسالی است و امیدواریم که عزیزان در سازمان میادین این موضوع را مجدد تجدید نظر کنند و بدانند در کل این مهم داستان های خود را دارد.
وی ادامه داد: 26 آذر روز حمل و نقل و رانندگان است که این روز را به همه رانندگان در مدیریت شهری تبریک عرض می کنم. در حوزه حمل و نقل به خصوص حمل و نقل عمومی باید امیدوار باشیم که هر روز بهتر شود چراکه این مد حمل و نقلی برای شهر به شدت مفید است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حال اصفهان از نظر آلودگی هوا اصلا خوب نیست و شرایط اصفهان در کشور شرایط خوبی نیست. تمرکز بر کرونا نباید باعث شود که ما از آلودگی هوا غفلت کنیم. نتایج پژوهش و تحقیق در خصوص آلودگی هوا صادر شده است و در خصوص این نتایج در حال بررسی هستیم و باید با واقعیتها حتما تصمیم گیری کنیم.
عمر ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی اصفهان کاهش مییابد
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر امیراحمد زندآور در یک گفتوگوی تلویزیونی با تشریح برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ در حوزه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: شهرها باید آینده نگری داشته و چشماندازها و نگاه آنها به آینده مشخص در حوزههای مختلف از جمله مالی، عمرانی و شهرسازی باشد؛ برنامههای گذشته چراغ راهی برای آینده بوده و برنامه ۱۴۰۵ با سایر برنامهها متفاوت است و در دوره پنجم شورا حالت اجرایی و عملیاتی گرفت و در سه سال گذشته اجرایی شد.
وی ادامه داد: با این برنامه اهداف خرد و کلان و چشماندازهای مشخصی که برای شهر اصفهان در نظر داریم اجرا میشود. سنجشپذیری، مشارکت پذیری و نتیجه محوری از جمله ویژگیهای این برنامه بوده که حاصل افکار و نظرات نخبگان شهر اساتید دانشگاهها اصناف و افراد مرتبط با مدیریت شهر است و با شناخت ظرفیتهای شهر اصفهان این شهر را در پنج سال آینده با نگاه وِیژهای ببینیم و مردم بدانند مدیران شهری چه برنامهریزیهایی داشتهاند و شهر از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ چگونه مسیر توسعه و رقابت پذیری را طی میکند.
رئیس کمیسیون حملونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان آلودگی هوا را یکی از معضلات شهر اصفهان دانست و تصریح کرد: آلایندگیهای هوا از صنایع ثابت و متحرک به شهر اصفهان وارد میشود که شامل سوختهای خانگی، صنایع حریم شهر، حومه شهر و یا وسایل حمل و نقل است.
وی ادامه داد: یکی از عوامل آلایندگی هوا خودروها هستند که تعداد آنها نیز روبه افزایش است. برنامه جامع حمل و نقل شهر اصفهان با مطالعات و پژوهشهای مختلف در دوره پنجم شورای شهر انجام شده و باید به سمت کاهش آلایندگیها حرکت کنیم. ممکن است در آینده ویروس کرونا از بین رود اما آلودگی هوا اینگونه نیست و باید برای کاهش آن برنامهریزی کرد.
زندآور با بیان اینکه از یک هزار و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس موجود در شهر اصفهان یک هزار و ۱۰۰ دستگاه فعال است، خاطرنشان کرد: با وجود کمبودهایی که درخصوص وضعیت حمل و نقل عمومی وجود دارد، ناوگان موجود تقریباً جوابگوی نیاز مردم است.
رئیس کمیسیون حملونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: کاهش آلایندگیهای محیطی با تمرکز بر کاهش تولید آلایندهها، ارتقا جایگاه اصفهان با تمرکز بر گردشگری، افزایش بهرهوری سرمایههای اجتماعی شهر اصفهان از جمله اهداف کلان طرح اصفهان ۱۴۰۵ است
وی ادامه داد: در برنامه ۱۴۰۵ راهبردهای مختلفی برای حمل و نقل عمومی شهر اصفهان تدوین شده که مهمترین آن بهبود وضعیت کیفی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر است.
زندآور گفت: در خط یک مترو اصفهان از ایستگاه عاشق آباد تا میدان استقلال پنج و نیم کیلومتر از مسیر باید تکمیل شود. خط دو مترو اصفهان در این برنامه راهبردی به هدف میرسد و رویکرد مدیریت شهری در این برنامه اتمام این خط است و خط دو مترو تا پایان ۱۴۰۵ فعال میشود.
وی با بیان اینکه عمر ناوگان اتوبوسرانی اصفهان ۹.۷ سال است که باید در ۱۴۰۵ به ۷.۵ سال برسد، ادامه داد: عمر ناوگان تاکسیرانی نیز باید به ۶.۵ سال برسد که اکنون ۹.۵ سال است. هدفهای مختلفی برای بهبود وضعیت حمل و نقل شهر اصفهان با هدف یکپارچهسازی انواع مدلهای حمل و نقل شهری و هوشمندسازی حمل و نقل عمومی شهر انجام میشود.
رئیس کمیسیون حملونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان اطلاع رسانی زمانی و مکانی حمل و نقل عمومی را از جمله خدمات حمل و نقل عمومی هوشمند عنوان کرد و گفت: توسعه زیرساختهای حمل و نقل در سطح شهر، استفاده از مشارکت شرکتهای دانشبنیان برای راهاندازی طرح همپیمایی، قیمت گذاری معابر و پارکینگهای سطح شهر و تعامل سازنده با نهادها و سازمانهای مرتبط از جمله اهداف برنامه اصفهان ۱۴۰۵ است.
زندآور با تاکید بر آگاهسازی شهروندان برای جلوگیری از عادی شدن موضوع آلودگی هوا، تصریح کرد: باید طرحها در این خصوص به گونهای اجرا شود که شهروندان این پدیده را عادت تلقی نکرده و برای رفع آن همکاری کنند.