نمایش موارد بر اساس برچسب: اتاق بازرگانی اصفهان
برگزیدگان جشنواره ملی فیلم مستند کوتاه اصفهان و جشنواره ملی عکاسی صنایعدستی معرفی شدند
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، نایبرئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این مراسم اظهار داشت: نبود جانشین برای بسیاری از هنرمندان پیشکسوت صنایعدستی اصفهان بسیار ناراحتکننده و بسیاری از صنایعدستی در معرض نابودی است که برای کشوری که مهد هنر، تمدن و فرهنگ است نقطه ضعف بزرگی محسوب میشود.
بهرام سبحانی با تأکید بر جانشینپروری برای هنرمندان صنایعدستی افزود: مشخص نیست کدام دستگاههای متولی باید در این خصوص برنامهریزی کنند. امروز شاهد هستیم در ترمیم درست گنبدی که چند صد سال پیش بنا شده درماندهایم که جای نگرانی دارد.
سبحانی با بیان اینکه در کشورمان به رواج هنر بهعنوان جاذبه گردشگری نمیپردازیم، ادامه داد: در حالی که در بسیاری از کشورها هنر و صنایعدستی بیش از بناهای تاریخی برای گردشگران جاذبه ایجاد کرده که این ظرفیت در اصفهان مغفول مانده است.
نایبرئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: مسئولان حوزه صنایعدستی در بخش خصوصی باید برای رفع مشکلات این حوزه مطالبهگری کنند و دانشگاههای شهر اصفهان مانند دانشگاه هنر میتوانند به پرورش استعدادهای ناب در هنر و صنایعدستی بدون توجه به سطح تحصیلات آنها بپردازند.
وی خطرنشان کرد: اولین جشنواره ملی فیلم مستند کوتاه اصفهان شهر خلاق صنایعدستی و پنجمین جشنواره ملی عکاسی صنایعدستی بیشتر بر صنایعدستی کاربردی، تکاستاده و در حال انقراض تمرکز داشت که امیدوارم این جشنواره در سطح گستردهتری برگزار شود و تداوم داشته باشد.
سبحانی با اشاره به سابقه چندهزار ساله صنایعدستی تأکید کرد نمیتوان با برگزاری یک جشنواره حق مطلب را درباره صنایعدستی ایران و اصفهان ادا کرد، اما نباید از هیچ تلاشی در این حوزه فروگذار شود تا صنایع منسوخشده نیز احیا گردد.
نایبرئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ایران، چین و هند سه قطب اصلی صنایعدستی دنیا هستند، اضافه کرد: در این میان ایران در حوزه تنوع صنایعدستی حرف اول را در دنیا میزند و اصفهان گنجینهای از صنایعدستی را در دل خود دارد و افراد زیادی به طور مستقیم از این بخش ارتزاق میکنند. ارزش این صنایعدستی زمانی بیشتر میشود که آن را با گردشگری پیوند بزنیم و چرخهای از خدمات را به گردشگران ارائه دهیم.
لزوم توجه به صنایعدستی اصفهان با رویکرد حل مسئله
امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری اصفهان نیز در این مراسم گفت: ۱۴ شهر صنایعدستی کشورمان به ثبت جهانی رسیده است و اصفهان را در دنیا با صنایعدستی آن میشناسند؛ بنابراین باید با رویکرد حل مسئله به صنایعدستی اصفهان توجه کرده و برای آینده این صنعت فکری کنیم.
وی با اشاره به تعداد بالای رستههای صنایعدستی موجود در کشورمان که بیشتر آنها در اصفهان تولید میشود، افزود: صنایع خلاق و صنایع فرهنگی جای خود را در دنیای امروز باز کرده و اتحادیه اروپا بین سالهای 2014 تا 2020 بودجهای معادل ۴۶ میلیارد یورو به توسعه صنایع خلاق و فرهنگی هزینه کرده است. صنایع خلاق به خلق و تولید کالا و خدماتی گفته میشود که منشأ آنها خلاقیت و سرمایه فکری است و صنایعدستی جزو آن دستهبندی میشود؛ این در حالی است که سهم GDP کشورمان از فروش صنایعدستی حدود 2 تا 3 درصد است که هماکنون در کشورهایی مانند هند، چین و ترکیه به 8 تا 16 درصد رسیده است.
در حوزه صنایعدستی از بخش خصوصی بیشتر حمایت شود
همچنین عباس شیردل، رئیس سابق اتحادیه صنایعدستی اصفهان با اشاره به اقدامات صورتگرفته برای جمعآوری صنایعدستی خارجی از میدان نقشجهان در طول 14 سال گذشته بیان کرد: این وظیفه هماکنون بر عهده ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گذاشته شده که امیدوارم با آنها همراهی شود.
وی به انتخاب اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی و پیوستن به جمع شهرهای خلاق در دوران تصدی ریاست اتحادیه صنایعدستی اصفهان گفت: متأسفانه پس از معرفی اصفهان بهعنوان شهر خلاق در سال 95 اقدام درخوری در این حوزه انجام نشد که امیدوارم این موضوع با قدرت بیشتری دنبال شود. همچنین امیدوارم با حمایت اتاق بازرگانی و یاری هنرمندان بتوانیم جشنواره فیلم و عکس صنایعدستی را بهصورت بینالمللی برگزار کنیم.
شیردل با بیان اینکه قانون حمایت از هنرمندان در سال ۹۷ تدوین شد که قرار بود دولت ظرف ۶ ماه بعد آییننامه اجرایی آن را ابلاغ کند، افزود: این اتفاق هنوز رخ نداده و به نظر میرسد دولت در این حوزه بخش خصوصی را قبول ندارد. حدود 400 نفر از اساتید تراز اول صنایعدستی در شورای عالی هنر در اصفهان حضور دارند که میتوانند بهعنوان اتاق فکر به کمیسیون گردشگری، صنایع دستی و فرش اتاق بازرگانی کمک کنند و همچنین بر مرمت آثار تاریخی اصفهان نظارت داشته باشند.
رئیس سابق اتحادیه صنایعدستی اصفهان با تأکید بر حمایت از اعضای جدید هیئترئیسه این اتحادیه خاطرنشان کرد: یکی از هنرمندان جوان اصفهان یکی از صنایعدستی منسوخشده را احیا کرده و کشور سوئیس برای سفارش به این هنرمند آمادگی دارد که رفع موانع آن مستلزم اصلاح قانون خروج نقره و طلا است که امیدوارم این موضوع از سوی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری شود.
استاندار اصفهان : از پتانسیل اتاق بازرگانی اصفهان برای شناسایی ظرفیتهای جدید سرمایهگذاری استان استفاده شود
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان در این جلسه ضمن گرامیداشت ایام ولادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و تقارن آن با سالروز میلاد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت: باید رویکرد حاکم بر استان اصفهان، نگاه مبتنی بر ظرفیتهای لازم و ضروری جدید باشد و لازم است فعالیتهای اقتصادی استان را ذیل برنامهریزیهای آمایشی استان پیش بریم.
مرتضوی ادامه برخی نگاهها در حوزه فعالیتهای صنعتی استان را با توجه به محدودیتهای حادث شده غیرممکن و نیازمند بازنگری دانست و خواستار حضور موثرتر فعالان اقتصادی در صنایع دانش بنیان و هایتک وصنایعی که ظرفیتهای جدید اقتصادی ایجاد می کند، شد.
رئیس شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان همچنین خواستار توجه ویژه به حوزه گردشگری و استفاده کامل از ظرفیتهای اصفهان در این زمینه مانند تعریف رویدادهای فرهنگی مشترک، توجه به طبیعت گردی و گردشگری سلامت شد و تصریح کرد: از این طریق میتوان به برنامه ریزی بهتری برای برقراری تعامل با تجار کشورهای هدف صادراتی پرداخت.
استاندار اصفهان در ادامه گفت: داشتن نگاه هم افزا در حوزه گردشگری زمینه ساز اتفاقات فرخنده ای در آینده خواهد بود و میتوان از ظرفیت بدنه کارشناسی اتاق بازرگانی برای شناسایی ظرفیتهای جدید سرمایه گذاری استان به ویژه درصنایع هایتک استفاده کرد و این امر می تواند در برخی ابرپروژههای زیرساختی حوزه گردشگری استان یاری رسان دولت باشد.
مرتضوی تمرین کار مشترک را ضامن موفقیت در بخشهای مختلف دانست و تاکید کرد:به دلایل درون سازمانی کار مشترک در برخی دستگاهها جریان نداشته که میتوان در پارلمان بخش خصوصی اصفهان در این زمینه برنامه ریزی کرده و به عنوان پشتیبان دفترسرمایه گذاری استان، وارد عمل شد.
تاثیر اخذ نظرات بخش خصوصی در کاهش صدمات بخش مولد کشور
همچنین مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه ضمن تبریک ایام ولادت بانوی دوسرا حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و ابرازخرسندی از ابلاغ دستورالعملی در زمینه یکی از مهمترین موضوعات مورد تاکید و پیگیری شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اصفهان در خصوص نحوه رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات کالا در سال 97 گفت: در این راستا پیشنهاداتی از سوی اتاق بازرگانی اصفهان و شورای گفتوگوی استان مطرح شد و با پیگیری مجدانه دکتر طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس به سرانجام رسید.
وی دقت نظر بیشتر درخصوص پیشنهادات بخش خصوصی به دولت در کوتاهترین زمان و رفع تعارض دستورالعملها و ابلاغیهها را موجب کاهش صدمه به پیکره اقتصادی کشور دانست و افزود: در صورت توجه به پیشنهادات بخش خصوصی در زمینه رفع تعهدات ارزی و ابلاغ دستورالعمل در کوتاهترین زمان، با افت صادرات محصولات دارای اشتغالزایی بالا مانند حوزه فرش مواجه نمی شدیم.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان همچنین از برگزاری نخستین جلسه شورای بین الملل اصفهان به همت استاندار، معاون اقتصادی ایشان و دفتر نمایندگی وزارت خارجه در اصفهان به منظور تدوین نقشه راه استان در حوزه بین الملل استان خبر داد.
گلشیرازی افزود: در سالهای گذشته مقدمات لازم برای بهره برداری لازم از هیئتهای تجاری اعزامی به کشورمان با همکاری سازمان صمت، اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری و اتاق بازرگانی اصفهان فراهم شده است.
وی تهیه بیش از 200 کلیپ از داستانهای ناگفته اصفهان به زبانهای مختلف، تشکیل میزهای تجاری با کشورهای مختلف هدف صادراتی به همت کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات و راه اندازی 11 میز ملی در حوزه صادرات با مبدأ اصفهان را از دیگر اقدامات انجام شده درحوزه توسعه روابط تجاری کشورمان معرفی کرد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان همچنین تلاش برای افتتاح دفتر پارلمان بخش خصوصی اصفهان در دمشق تا پایان سال و افتتاح دفتری مستقل، ویژه شتاب دهندههای ذیل اتاق بازرگانی اصفهان به عنوان نهادی زاینده در تربیت نیروی جوان مستعد در حوزه تجارت خارجی را از فعالیتهای در دست اقدام اتاق بازرگانی اصفهان در این حوزه بیان کرد.
گلشیرازی همچنین از تقدیر رئیس مرکز ملی فرش ایران به واسطه پیگیریهای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اصفهان به منظور تصویب روز ملی فرش در تقویم کشور در حاشیه افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان خبر داد و تصریح کرد: دقت نظر و پیگیری امور مربوط به فرش دستباف در استان به عنوان یکی از موتورهای محرک ایجاد اشتغال در کشور توسط دولت و بخش خصوصی ضروری است.
در پایان این جلسه از خانم زهرا زمانی، مدیر واحد پژوهش و بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان به مناسبت بزرگداشت روز زن تجلیل شد.
به همت کمیسیون مسئولیت های اجتماعی و تشکل های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد: وبینار مسئولیت اجتماعی در حوزه رفتار سازمانی
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، کمیسیون مسئولیت های اجتماعی و تشکل ها اقدام به برگزاری وبینار مسئولیت اجتماعی در حوزه رفتار سازمانی نمود.
سعید لندران اصفهانی، عضو هیئت علمی دانشگاه در این وبینار به بیان تعاریف مربوط به حوزه رفتار سازمانی و نقش مسئولیت اجتماعی در سازمان ها پرداخت.
در این نشست مجازی مباحث مربوط به اهمیت مسئولیت اجتماعی و اخلاقی سازمان و مدیران ، مدیریت رفتار سازمانی، ایجاد انگیزه و غیره مطرح شد.
بر اساس آنچه بیان شد در مطالعات رفتار سازمانی تمرکز بر انگیزه بسیار مهم بوده به گونه ای که کاهش انگیزه کارکنان به مرور کارایی نیروی انسانی را کاهش داده و مجموعه را از اهداف خود دور می کند و به همین دلیل ضرورت دارد مدیران قبل از هر چیز نیازها، عوامل انگیزشی و مشوق ها را بشناسند و در جهت رفع نیازها و تقویت انگیزه ها اقدام نمایند.
بررسی انواع حوزه های مختلف مسئولیت اجتماعی از دیگر موارد مهمی بود که در این جلسه بررسی شد.
سعید لندران اصفهانی تعهد در قبال حفظ محیط زیست و اکو سیستم، شایسته سالاری در گزینش ها، رفع نیاز های ضروری کارمندان،تعهد در رعایت حقوق مصرف کنندگان را از جمله حوزه های مختلف مسئولیت اجتماعی برشمرد.
اعلام آمادگی بخش خصوصی اصفهان جهت ورود به عرصه واردات واکسن کرونا
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر وبه نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در ابتدای این نشست مجتبی کاروان، نائب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و تشکلها با ارائه توضیحاتی در خصوص کمیته بورس ذیل کمیسیون بازارپول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران و همچنین اقدامات انجام شده در این کمیته ، از برگزاری جلسات این کمیته در اتاق بازرگانی اصفهان نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد این جلسات با محوریت اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شود تا با هم فکری و خرد جمعی بتوان پیشنهادات سازنده ای به دولت و سازمان بورس ارائه داد.
نائب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و تشکلها، در ادامه سخنانش از مهیا شدن بسته های معیشتی و توزیع آن ها در نیمه دوم ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: خوشبختانه با همکاری فعالین اقتصادی و خیرین، در حدود 30 هزار بسته معیشتی برای افراد نیازمند آماده و با همکاری بسیج بر اساس سامانه بانک اطلاعاتی مهر کریمانه توزیع شد،که امیدواریم در ادامه این تعداد افزایش یابد.
کاروان اضافه کرد: مقرر شده است تفاهم نامه ای مابین اتاق بازرگانی اصفهان و بیمارستان کاشانی نوشته شود که بر مبنای آن تعداد 12 تخت به بخش مراقبت های ویژه (ICU)این بیمارستان افزوده شود و در مقابل بیمارستان کاشانی نیز متعهد خواهد شد که خدماتی را در اختیار اعضای اتاق بازرگانی اصفهان قرار دهد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به موضوع مثلث توسعه اشتغال تصریح کرد: در این حوزه تفاهم نامه ای بین اتاق بازرگانی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا خواهد شد.
کاروان همچنین با بیان این نکته که کمک های بخش خصوصی استان اصفهان در مدیریت بحران کرونا در موجهای اخیر این همه گیری موثر و سازنده بوده است تاکید کرد: بخش خصوصی استان اصفهان در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود، آمادگی خود در زمینه واردات واکسن کرونا را اعلام کرده است و مذاکراتی در این زمینه با شرکتهای خوشنام و فعال انجام شده است که بنابر صلاحدید وزارت بهداشت و در صورت نیاز به این حوزه ورود خواهد کرد.
در ادامه این نشست از سامانه مهر کریمانه که با هدف شناسایی و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از خانواده های نیازمند استان اصفهان و همچنین پیاده سازی نظام توزیع عادلانه توسعه پیدا کرده است رونمایی و بسترهای مختلف آن برای فعالین اقتصادی بیان شد.
بر اساس آنچه گفته شد این سامانه در حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری نیازمند تقویت است که امید است در نهایت باعث شکل گیری نظام توزیع عادلانه شود و به عنوان مبنای برنامه ریزی در جهت ارائه خدمات به خانوارهای نیازمند استان مورد استفاده قرار گیرد.
اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی و تشکلهای اتاق بازرگانی اصفهان در بخش دیگری از این نشست به بررسی برنامه های این کمیسیون در سال جاری پرداختند که برگزاری وبینارها و تورهای مختلف در حوزه مسئولیت اجتماعی و همچنین پویش های گوناگون از جمله پویش آدم حسابی ها از موارد مهم این برنامه ها عنوان شد و با تاکید مجتبی کاروان مقرر شد این پویش ها در کمیته مسئولیت اجتماعی اتاق بررسی شده و طرح ها و نظرات برای تصویب به کمیسیون ارائه شود.
نظام حاکمیت شرکتی کمیسیون که یکی از حوزه های مطرح در حوزه مسئولیت اجتماعی است نیز از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از آنجایی که شرکت ها تاثیر عمده بر سیستم اجتماعی دارند و بالارفتن بهره وری سازمان ها منجر به توسعه جامعه خواهد شد پیشنهاد شد این نظام در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و توسعه شرکت ها به فعالین اقتصادی معرفی و بکار گرفته شود.
تهیه پیش نویس تفاهم نامه فراکسیون اتحاد برای توسعه پایدار اتاق های بازرگانی سراسر کشور
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان مشارکت دولت و بخش خصوصی در عملیاتی ساختن پروژه های حوزه کشاورزی و کشت گلخانه ای و حمایت بیشتر از فعالان بخش خصوصی در بخش کشاورزی از جمله اهداف مهم این بازدید بود.
محمد صادقی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این بازدید ضمن تاکید بر این نکته که یکی از اهداف مهم اتاق ارتقا شاخص کسب و کار و همچنین اشتغالزایی است، بیان کرد: فراکسیونی از کلیه کمیسیون های کشاورزی اتاق های سراسر کشور تشکیل شده است که با همفکری های انجام شده و در صورت استفاده بهتر از ظرفیت اتاق در حوزه کشاورزی تحولات جدید و مثبتی را شاهد خواهیم بود.
علیرضا نیکویی، دبیر کمیته بهره وری وزارت جهاد کشاورزی نیز از مهیا بودن شرایط برای همکاری با بخش خصوصی خبر داد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر شرایط مناسبی برای مشارکت بخش خصوصی برقرار است و ترجیح وزارت جهاد کشاورزی مشارکت با پروژه ها در مقیاس های بزرگ است که مشکلات بیشتری از کشور را حل کنند.
دبیر کمیته بهره وری وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: پیوند میان شبکه تحقیقاتی کشور و اتاق های بازرگانی سراسر کشور منجر به توسعه و ارتقا بخش کشاورزی خواهد شد بنابراین لازم است چارچوب این همکاری در قالب یک تفاهم نامه به صورت پیش نویس و با هدف مشارکت بخش خصوصی آماده شود تا پروژه های آتی در قالب این تفاهم نامه تعریف شوند و در نهایت شبکه ای در کل کشور داشته باشیم.
علیرضا نیکویی به فعالین اقتصادی در این حوزه که داوطلب سرمایه گذاری و همکاری بودند توصیه کرد: بهتر است قبل از اقدام به عملیاتی کردن یک پروژه ابتدا از وجود بازار و مشتری اطمینان حاصل کرده و سپس مراحل بعدی شروع شوند. علاوه بر این، پیشنهادات در قالب یک طرح توجیهی و مقیاس پذیر تعریف و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شود تا امکان سنجی شود.
علی اصغر شهابی رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان نیز بر این باور بود که بکارگیری توان و امکانات بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی اثر بخش خواهد بود.
رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با بیان این نکته که مشارکت با بخش خصوصی باید به معنای واقعی کلمه اتفاق بیفتد، به همکاری های انجام شده با بخش خصوصی در استان اصفهان اشاره کرد وگفت: سیاست این مرکز به اشتراک گذاشتن امکانات با بخش خصوصی به منظور هم افزایی و ارتقا حوزه کشاورزی است.