به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان بهطور جداگانه با اعضای فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، بهمناسبت هفته محیط زیست و نیز اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دیدار کرد.
رئیسجمهور در دیدار با اعضای فراکسیون محیط زیست، پس از گوش سپردن به دیدگاهها و دغدغههای او با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست مقدم بر هر برنامه و اقدام توسعهای است، اظهار داشت: نیاز به تهیه برنامه جامعی در زمینه حفاظت، ظرفیتها و ضرورتهای محیط زیستی کشور با همکاری اساتید دانشگاه، کارشناسان و فعالان این عرصه داریم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه کیفیت حفاظت از محیط زیست یکی از شاخصهای اصلی توسعه است، افزود: ایجاد کانونهای جمعیتی غیراصولی، بهویژه در تهران و کرج، به شدت در حال آسیبرساندن به محیط زیست این مناطق است.
رئیسجمهور در ادامه در دیدار اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره نظرات مثبت نمایندگان نسبت به عملکرد وزیر بهداشت و ضرورت حمایت بیشتر دولت از وی اظهار داشت: آنچه تا کنون انجام شده با حمایت دولت بوده است؛ دولت چهاردهم برای سامان دادن به مشکلات عرصه درمان و سلامت عزم و اراده جدی دارد.
پزشکیان با اشاره به برخی مشکلات مطرح شده در جلسه، از جمله رضایت نداشتن مراجعان نظام سلامت با وجود صرف منابع برای ارائه خدمات گسترده گفت: یکی از مشکلات جدی نظام سلامت، صرف غیراصولی اعتبارات است؛ تا زمانی که نظام ارجاع و پزشک خانواده اجرا نشود، منابع بخش سلامت و درمان در چرخهای ناکارآمد هزینه میشود که نه رضایت مراجعان و نه کادر درمان را جلب میکند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه امروز زیرساختهای فراوانی در عرصه سلامت و درمان داریم که به شکل صحیح و با بهرهوری مناسب از آنها بهره گرفته نمیشود، افزود: بهطور تقریبی در سراسر کشور مراکز درمانی احداث شده، اما بهدلیل اجرا نشدن یک نظام عملکردی کارآمد همچون نظام ارجاع و پزشک خانواده، این ظرفیتها بهدلیل رغبت نداشتن پزشکان برای حضور در آنها، بدون استفاده مانده و مردم نیز خدمات مطلوب و با قیمت مناسب دریافت نمیکنند.
پزشکیان ارتقای بهرهوری در بهرهگیری از زیرساختهای موجود نظام سلامت و درمان را ضروری توصیف و تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از منابع اختصاص یافته به تولید و تأمین دارو و تجهیزات، از محل ارز دولتی صرف واردات کالاهایی همچون لوازم آرایشی و مکملها میشود که در بازار آزاد هم فروخته میشوند، در حالی که با اجرای نظام ارجاع، تمام این منابع به صندوقهای بیمهای اختصاص پیدا میکند تا کسی که به چرخه نظام ارجاع مراجعه میکند، خدمات درمانی رایگان دریافت کند.
رئیسجمهور ادامه داد: محمدرضا ظفرقندی با تشکیل کارگروههایی بهدنبال تمهید مقدمات اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است؛ برای اجرای مطلوب و موفق این طرح بهدنبال رسیدن به یک نگاه و زبان مشترک با همه دستاندرکاران و افراد و دستگاههای دخیل در اجرای طرح هستیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم خود را موظف به سامان دادن نظام سلامت، ارتقای کیفی و کمی خدمات و کاهش هزینههای درمان و سلامت بهویژه برای اقشار آسیبپذیر در چارچوب اجرای طرح نظام ارجاع میداند، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح پزشک خانواده، هر کس در چارچوب این طرح برای دریافت خدمات سلامت و درمان مراجعه کرد، کمترین هزینه ممکن را پرداخت میکند و کسانی که میخواهند خارج از این چارچوب خدمات دریافت کنند نیز بر اساس قیمتهای واقعی و غیریارانهای خدمات دریافت خواهند کرد.
رئیسجمهور افزود: وقتی هزینههای درمانی در نظام ارجاع در حد صفر کاهش پیدا کند و در خارج از این نظام نیز خدمات به قیمت واقعی و غیریارانهای ارائه شود، با افزایش رغبت مردم به استفاده از طرح ارجاع، کادر درمان نیز به فعالیت در این چارچوب راغب شده و با اجرای طرح پرداخت حقوق بر اساس کیفیت عملکرد، عدالت و انصاف نیز به شکل دقیقتر در پرداخت حقوق و مزایا به آنان محقق خواهد شد و زمینه رانت و فساد در عرصه واردات و تأمین دارو و تجهیزات و خدمات درمانی و سلامت نیز تا حدود زیادی از بین خواهد رفت.
پزشکیان با بیان اینکه در حال حاضر بر پیگیری تسریع اجرای طرح عدالت آموزشی متمرکز شده است، تاکید کرد که بهزودی جلسات و پیگیریهای جدی اجرای طرح پزشک خانواده را نیز آغاز خواهد کرد.