وی افزود: خرسندیم که نهمین کمیسیون مشترک ۲ کشور در بهمن ۲ سال قبل با موفقیت در تهران برگزار شد و امیدواریم با پیگیری ۲ طرف توافقات صورت گرفته، اجرایی شود.
استاندار اصفهان با اشاره به حمایت ایران از برنامههای اصلاحات اقتصادی زیمباوه، گفت: استان اصفهان در چارچوب سند چشم انداز آینده و در جهت توسعه همکاری های اقتصادی ۲ کشور اعلام آمادگی میکند.
جمالینژاد ادامه داد: با توجه به علاقهمندی ۲ کشور برای توسعه روابط اقتصادی از شرکتهای فعال زیمباوه بهمنظور حضور در نمایشگاه های مختلف اصفهان دعوت میکنیم.
وی گفت: با توجه به در پیش بودن دهمین کمیسیون مشترک ۲ کشور در آینده نزدیک و سفر رییس جمهور زیمباوه به تهران، آمادگی میزبانی از او در اصفهان را داریم.
جمالینژاد همچنین با اشاره به توسعه هوش مصنوعی و انرژی های نو بیان کرد: علاقهمند به اجرای پروژه های صنعتی مشترک با این کشور هستیم.
استاندار اصفهان با اشاره به همکاری فرهنگی بین اصفهان و زیمباوه اضافه کرد: بسیاری از دانشگاههای مطرح و بزرگ کشور در اصفهان مستقر است و در این زمینه نیز پذیرای دانشجویان شما هستیم.
جمالینژاد خاطرنشان کرد: یکی از مراکز فعال و موفق یونسکو (مرکز آیریس) در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان واقع است که ظرفیت فناورانه بسیار خوبی دارد، همچنین در این شهرک صنایع دانش پایه کشور مستقر است.
وی با اعلام آمادگی برای برگزاری برنامههای مشترک نیز گفت: برای نشان دادن عزم خود از سفارت زیمباوه دعوت میکنیم که در زمینه اقتصادی با اتاق بازرگانی و در زمینه علمی با دانشگاههای معتبر اصفهان همکاری داشته باشند.
جمالینژاد اضافه کرد: اصفهان در زمینه بهداشت و سلامت نیز یک مجموعه کمنظیر مجهز برای پذیرش گردشگر سلامت دارد و افراد زیادی از کشورهای دیگر حتی اروپا برای درمان به اصفهان سفر میکنند.
آماده تبادل دانش در زمینه تجهیزات پزشکی با اصفهان هستیم
سفیر زیمباوه در ایران نیز در دیدار با استاندار اصفهان اظهار کرد: این بار چهارم است که همراه خانواده به اصفهان سفر میکنم زیرا علاقه وافری به این شهر دارم.
«برایت کوپمبا» تاکید کرد: خواستار مذاکرات علمی و عملی با شرکت شهرکهای اصفهان هستیم و در این زمینه متوجه توانمندیها، دانش و پیشرفتهای اصفهان در حوزه علم و فناوری شدیم.
سفیر جمهوری زیمباوه در ایران خاطرنشان کرد: اصفهان بهعنوان یک شهر پیشرو در زمینه دانش و فناوری، نمونهای بارز از تبدیل ظرفیت به عمل است و مشاهده کردیم که چگونه این ظرفیتها میتواند در حوزه پزشکی به تولید منجر شود و به کشور کمک کند.
وی اضافه کرد: اصفهان با وجود تحریم ها توانسته است از خلاقیت و نوآوری استفاده و تجهیزات مختلف تولید کند که برای ما بسیار حائز اهمیت است.
برایت کوپمبا با اشاره به اینکه اصفهان گنجینه آثار تاریخی ایران است، گفت: تمایل داریم اصفهان با یکی از شهرهای زیمباوه عقد خواهرخواندگی منعقد کند تا بتوانیم همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت گسترش گردشگری بین ۲ کشور بیان داشت: ما از همکاری بیشتر با اصفهان در این زمینه استقبال می کنیم.
سفیر جمهوری زیمباوه در تهران با اشاره به اینکه استفاده از صنایع دستی در زندگی مردم اصفهان بسیار جالب توجه است، افزود: اصفهان قطب صنایع دستی است و ما امید داریم بتوانیم در این زمینه نیز همکاری کنیم.
برایت کوپمبا همچنین خواستار همکاری های بیشتر تجاری و بازرگانی با اتاق بازرگانی اصفهان و تبادل نظر بازرگان ۲ کشور شد.
وی گفت: نکته دیگر در مورد اصفهان استفاده از فعالیت دانش پایه در زمینه پزشکی و نفت و گاز است که میتواند زمینهساز گسترش همکاری ها باشد زیرا اصفهان در حوزه علم و فناوری پیشران است.
وی با اشاره به بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و آشنا شدن با توانمندیها، دانش و پیشرفت این خطه در حوزه علم و فناوری، ادامه داد: اینکه چگونه میتوانیم از این فناوری ها استفاده کنیم، برای کشورمان که تحت تحریم قرار دارد بسیار مهم است.
سفیر زیمباوه با بیان اینکه این موضوع در کمیسیون مشترک آینده ۲ کشور یکی از موارد قابل تاکید است، گفت: آموزش مهارتها و تقویت خلاقیت به شهروندان اصفهانی نیز بسیار مورد توجه ما قرار گرفت و تمایل به اجرایی کردن این گونه آموزش ها در کشورمان داریم.
زیمبابوِه با حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت کشوری در جنوب آفریقا و پایتخت و بزرگترین شهر آن هَرارِه است.