به گزارش ارمغان شهر به نقل از ایمنا، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز _دوشنبه نوزدهم خرداد_ با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران، از راکتور تحقیقاتی تهران (شهید فخریزاده) و آزمایشگاههای تولید رادیودارو بازدید کردند.
راکتور تحقیقاتی تهران از نوع استخری با قدرت ۵ مگاوات است که در سال ۱۳۴۶ راه اندازی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این راکتور با داشتن تسهیلات پرتودهی شامل هفت کانال پرتودهی نوترون، دو سیستم پنوماتیک، جایگاههای پرتودهی در داخل قلب راکتور امکان انجام تحقیقات پایه در زمینه فیزیک هستهای، واکنشهای القایی با نوترون، فیزیک نوترون، فیزیک راکتور، تولید رادیوایزوتوپها و آنالیز مواد به روش فعالسازی نوترون را فراهم میسازد.
راکتورهای تحقیقاتی در مقایسه با راکتورهای قدرت دارای طیف وسیعتری از طراحی، ترکیب سوخت و حالت کارکردی هستند، نیاز به انعطافپذیری بیشتر در استفاده از آنها رویکردهای جامع برای تحلیل ایمنی را لازم میکند، مطابق اسناد و مدارک آژانس بینالمللی انرژی اتمی، راکتورهای تحقیقاتی هستهای، از نظر میزان خطر به چهار دسته تقسیم میشوند که راکتور تحقیقاتی تهران جز دسته دوم تأسیسات با رتبه خطر متوسط است.