به گزارش ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی پالایشگاه اصفهان، محسن قدیری در باره انتقال برخی از پروژههای این مجموعه صنعتی به هرمزگان توضیح داد: یکی از رویکردهای ما افزایش صادرات بهمنظور قطع وابستگی و تأمین ارز است.
وی ادامه داد: دسترسی هرمزگان به آبهای آزاد، ما را بر آن داشت تا به فکر ایجاد پالایشگاه و واحدهای تولیدی در این منطقه در آینده نزدیک باشیم تا بتوانیم تولیدات مازاد بر نیاز داخل را که در سطح استانداردهای بینالمللی است، برای عرضه در بازارهای جهانی از طریق بنادر این استان فراهم کنیم.
قدیری تصریح کرد: خوراک این پالایشگاه در استان هرمزگان توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی نفت ایران تحت بررسی قرار گرفته و موافقتهای اولیه برای تأمین آن نیز انجام شده است.
وی تاکید کرد: انتقال برخی از پروژههای پالایشگاه اصفهان به استان هرمزگان با هدف توسعه فعالیتها در این منطقه و تسریع صادرات برنامهریزی شده است.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با اشاره به امضای تفاهمنامه با استانداری هرمزگان گفت: با توجه به اهمیت قرار گرفتن پالایشگاه اصفهان در کنار دریا، قصد داریم پالایشگاهی با ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار بشکه در روز در هرمزگان احداث کنیم.
قدیری با بیان اینکه بر اساس این تفاهمنامه، نزدیک به ۵۲۰ هکتار زمین در استان هرمزگان به پتروپالایش اصفهان واگذار شده است، افزود: یک پالایشگاه با قدمت ۱۵ سال ساخت را تهیه کردیم که تا پایان سال آینده، آن را در هرمزگان نصب خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: با در مدار قرار گرفتن این پالایشگاه، روزانه ۵.۵ میلیون لیتر بنزین و پنج میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت سوخت کشور اضافه خواهد شد و قصد داریم ظرفیت تولید آن را به ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم.
به گزارش ایرنا، پالایشگاه اصفهان با حدود ۳۰ نوع فرآورده نفتی اصلی و ویژه در منطقهای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.
روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین «یورو ۵» و ۲۳ میلیون لیتر گازوئیل «یورو ۵» در این پالایشگاه تولید میشود.
حدود ۲۵ درصد از سوخت مورد نیاز کشور از جمله بنزین و گازوئیل در پالایشگاه اصفهان تولید میشود و ۱۷ استان در زمینه سوخت به این پالایشگاه وابسته هستند.
هرمزگان با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت در نوار ساحلی دریای خلیج فارس و عمان در جنوب کشور است.