
2195
اهدای جایزه سرمایهگذار برتر نیروگاههای خورشیدی به گروه فولاد مبارکه
فولاد مبارکه؛ همچنان پای کار پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان
لزوم تربیت مربیان تخصصی نهجالبلاغه در استان اصفهان؛ آغاز نهضت آموزش از خمینیشهر
به گزارش ارمغان شهر، حجتالاسلام والمسلمین بیگی مسول نهجالبلاغه استان اصفهان با اشاره به اهمیت ترویج معارف علوی و بازگشت به ریشههای فکری انقلاب اسلامی، گفت: تداوم انقلاب اسلامی بدون رجوع به قرآن و نهجالبلاغه ممکن نیست و ما نباید مسیر آغازین انقلاب را فراموش کنیم.
وی با بیان اینکه برخی دلسوزان انقلاب نسبت به آینده وضعیت دینی کشور نگران هستند، تصریح کرد: متأسفانه امروز بعد از بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، دچار غفلتهایی شدهایم که اگر جبران نشود، میتواند بنیانهای فکری جامعه را سست کند.
ایشان با اشاره به دیدار خود با آیتالله جوادی آملی، اظهار کرد: در آن دیدار، تاکید شد که انقلاب اسلامی با قرآن و نهجالبلاغه آغاز شد، و اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کنیم، باید محور اصلی آن نهجالبلاغه و قرآن باشد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بارها به اهمیت نهجالبلاغه اشاره کردهاند، گفت: بیانات ایشان در این زمینه جمعآوری شده و نشان میدهد یکی از دغدغههای اصلی معظمله، رجوع جامعه به نهجالبلاغه است.
این پژوهشگر حوزۀ معارف علوی، نهجالبلاغه را کتابی وحدتبخش، زیبا، بیدارکننده، و منبعی جامع برای شناخت اسلام و راه حل مشکلات جامعه امروز دانست و افزود: رهبر انقلاب بارها تأکید کردهاند که انس با نهجالبلاغه راه شناخت صحیح اولویتهاست.
وی با اشاره به مظلومیت نهجالبلاغه حتی بیشتر از دوران حیات حضرت علی(ع)، تصریح کرد: در زمان حضرت امیر(ع) دستکم شرایطی برای بیان آن فراهم بود، اما امروز با وجود امکانات گسترده، غفلت نسبت به آن بیشتر است.
وی با اشاره به خدمات ارزشمند مرحوم آیتالله فیضالاسلام از علمای خمینیشهر در ترجمه و ترویج نهجالبلاغه، افزود: ایشان با وجود توانایی در رسیدن به مرجعیت، تمام همت خود را صرف ترجمه روان این کتاب شریف کردند و موسسه نهجالبلاغه نیز به یاد و نام ایشان تأسیس شد.
حجتالاسلام والمسلمین بیگی با معرفی «مرکز تحقیقات نهجالبلاغه» که نخستین شرکت دانشبنیان ثبتشده در علوم انسانی است، گفت: این مرکز بر اساس درخت دانش، چالشهای موجود جامعه را استخراج و با تحلیل آنها، زمینههای تدوین رسالههای علمی و پایاننامهها را فراهم میکند. تاکنون ۲۵۰ موضوع برای رسالههای دکتری در این حوزه شناسایی شده است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری سه دوره کنگره علمی نهجالبلاغه، افزود: نخستین کنگره با موضوع «ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین»، دومین کنگره با موضوع «انسان در تراز نهجالبلاغه» و سومین دوره با محور «زیست شرافتمندانه» برگزار شده و امسال نیز چهارمین کنگره ملی نهجالبلاغه با تکیه بر شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری در بیستم آبانماه برگزار خواهد شد.
به گفته وی، این کنگره امسال با محوریت نهجالبلاغه و در راستای وحدت اسلامی، همزمان با هفته وحدت و با حضور مهمانانی از ۲۰۰ کشور جهان در اصفهان برگزار میشود.
این فعال فرهنگی در پایان تأکید کرد: بر اساس روایات اسلامی، ایرانیان همواره نقش ویژهای در حفظ و گسترش دین داشتهاند و امروز نیز وظیفه ما انتقال این امانت گرانبها به نسل آینده است. نهجالبلاغه تنها یک کتاب نیست؛ بلکه نقشه راهی برای اداره جامعه اسلامی و تضمین تداوم انقلاب است.
سید محمدباقر محمدی دبیر کانون خدمت رضوی شهرستان خمینیشهر با اشاره به اهمیت نهجالبلاغه بهعنوان میراث فکری و معنوی امام علی (ع) افزود: «نهجالبلاغه، فقط مجموعهای از خطبهها و نامهها نیست، بلکه منشور جامع مدیریت، اخلاق، عدالت و انسانسازی است. در این کتاب، امام علی(ع) نهتنها سخن از دیانت و عبادت میگوید، بلکه شیوهی حکمرانی، روابط اجتماعی، رفتار با مظلوم، و مقابله با فساد را نیز به زیبایی تبیین میکند.»
دبیر کانون خدمت رضوی با بیان اینکه غدیر یک رویداد تاریخی صرف نیست، گفت: غدیر، یک تفکر است؛ اندیشهای که در نهجالبلاغه تجلی یافته و میتواند مسیر سعادت فردی و اجتماعی را ترسیم کند. امروز وظیفه ما این است که با ترویج مفاهیم بلند نهجالبلاغه، بویژه در میان نسل نوجوان و جوان، فرهنگ علوی را در جامعه نهادینه کنیم.
ایشان همچنین از خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان خمینیشهر خواست همه همت و تلاش خود را در راستای ترویج نهجالبلاغه و معرفی این کتاب ارزشمند در جهت بهره گیری هرچه بیشتر مصروف محتوا و مفاهیم آن با تشکیل کلاس های خانگی نمایند.
پایان انتظار ۲۰ ساله مردم برخوار؛ دستور اجرایی برای مطالبات بلاتکلیف صادر شد
به گزارش خبرنگار ارمغان شهر، مهدی جمالینژاد در جلسه بررسی مصوبات سفرهای ریاست جمهوری و استاندار به شهرستان برخوار اظهار کرد: در بررسی مصوبات شهرستان برخوار مشخص شد که از ۳۸ مصوبه، حداقل ۸ مورد آن هنوز اجرایی نشده و نیازمند پیگیری جدی است.
وی تاکید کرد: با کمال تأسف در طی سالهای گذشته مطالبات مردمی در قالب مصوبات سفرهای ریاست جمهوری و استانداران، همواره ثابت بوده و تغییر نکرده است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: به گفته مسئولان محلی، برخی از این پروژهها حتی به مدت دو دهه یا ۱۵ سال است که راکد مانده و با وجود تغییر استانداران و رؤسای جمهور مختلف، هنوز به نتیجه نرسیدهاند و این در حالی است که مدیریت استان بر این باور است که تا زمانی که پروژههای قدیمی محقق نشوند، نمیتوان به سراغ اضافه کردن مطالبات و پروژههای جدید رفت.
وی ادامه داد: بر همین اساس، برنامهریزی شده تا با همراهی نماینده شهرستان، فرماندار و سایر نهادهای مربوطه، این مصوبات بلاتکلیف در یک فرآیند زمانبندیشده با متولیان مشخص پیگیری و به مرحله اجرا برسد.
جمالینژاد گفت: پس از تحقق این مطالبات قدیمی، امکان اضافه کردن پروژههای جدید فراهم خواهد شد و این رویکرد نشاندهنده عزم جدی برای رسیدگی به نیازهای انباشتهشده شهرستان برخوار و جلوگیری از رهاسازی پروژههای مصوب در طول سالیان گذشته است.
پروژههای مهم شهرستان برخوار در دست پیگیری است
فرماندار شهرستان برخوار نیز در این جلسه گفت: در دورههای گذشته شاهد اجرای پروژههای مهمی بوده که برخی از آنها همچنان در دست پیگیری است از جمله این طرحهای کلیدی میتوان به بلوار جانبازان یکی از پروژههای مهم عمرانی شهرستان که در حال اجراست، اشاره کرد.
رضاعلی منصوری افزود: فاضلاب و پروژههای نهضت ملی مسکن از دیگر اولویتهای در دست اقدام برای بهبود زیرساختهای شهری و رفاهی برخوار است.
فرماندار شهرستان برخوار گفت: شناسایی و ساماندهی این نقاط برای افزایش ایمنی شهروندان در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: توسعه و تجهیز مراکز درمانی از برنامههای اساسی برای ارتقای خدمات بهداشتی در شهرستان است و این پروژهها با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان و توسعه زیرساختهای شهرستان در حال پیگیری است.
راهاندازی ۸۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی برای مددجویان اصفهان
به گزارش خبرنگار ارمغان شهر، احمد رضایی اظهار کرد: طرح احداث نیروگاههای خورشیدی خانگی بر بام منازل مددجویان، یکی از مهمترین پروژههای اشتغالزایی و توسعه انرژیهای نو در استان اصفهان است که با هدف ایجاد درآمد پایدار برای خانوادههای تحت حمایت، با جدیت دنبال میشود.
وی با اشاره به عملکرد این نهاد در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۸۲۵ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در منازل مددجویان استان نصب و وارد مدار تولید شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۸۶ نیروگاه دیگر به این طرح اضافه شده است.
رضایی با تأکید بر نقش تسهیلات قرضالحسنه در اجرای این پروژهها، افزود: مجموعاً از سال گذشته تا امروز، ۹۱۱ طرح نیروگاه خورشیدی با حمایت کمیته امداد اجرایی شده و در این راستا بیش از ۱۲۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان پرداخت شده است که بهطور میانگین هر نفر حدود ۱۳۷ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان اصفهان خاطرنشان کرد: این طرح، علاوه بر تولید انرژی پاک و کمک به شبکه برق کشور، منبع درآمدی مطمئن و ماندگار برای خانوارهای کمبرخوردار ایجاد کرده است.
وی شهرستانهای ورزنه، تیران و کرون و هرند را از مناطق پیشرو در اجرای این طرح برشمرد و گفت: بهرهگیری از موقعیت اقلیمی مناسب این مناطق باعث شده مددجویان این شهرستانها در استفاده از انرژی خورشیدی پیشتاز باشند.
رضایی با اشاره به اهمیت رویکرد ملی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، تأکید کرد: احداث این نیروگاهها نهتنها در راستای توانمندسازی اقتصادی مددجویان است، بلکه با اهداف کلان کشور در زمینه حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار همسو است.