چاپ کردن این صفحه
بیمه کارگری+ مزایا و پوشش‌های این بیمه کارگران 1400

حق بیمه کارگران که بیمه کارگری نیز نامیده می‌شود، برای هر کارگر و کارفرمایی، اهمیت زیادی دارد. بعضی از کارفرمایان سعی می‌کنند تا برای فرار از بیمه کردن و پرداخت حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی، دلایل واهی زیادی را بیان کنند. کارگران هم می‌خواهند تا با بیمه شدن در یک شرکت یا کارگاه، حق کمتری بپردازند و از مزایای آن هم بیشتر و بهتر استفاده کنند. حالا یک سؤال؟ چقدر با این بیمه آشنا هستید؟ این مسئله‌ای از گذشته تاکنون همیشه مورد مناقشه بین کارگر و کارفرما بوده است. برای آشنایی با بیمه کارگران در ادامه این مقاله با ما همراه باشید

 

حق بیمه کارگری چیست؟
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، حق بیمه کارگری با کارمندی تفاوتی ندارد و هر دو یک تعریف یکسان دارند. این بیمه، حق بیمه‌ای است که کارفرما به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کند تا کارگران علاوه بر بیمه شدن در برابر حوادث، از مزایا و خدمات آن استفاده کنند. البته کارفرما تمامی حق بیمه را پرداخت نمی‌کند. ۳۰% از حقوق کارمند یا کارگر باید به بیمه سازمان اجتماعی پرداخت شود. از این ۳۰%، کارفرما باید ۲۳% و کارگر باید ۷% را بپردازند. البته تمامی این ۳۰% را خود کارفرما پرداخت می‌کند؛ اما ۷% آن از حقوق خود کارگر است. همچنین ۳% از این ۲۳% مربوط به بیمه بیکاری است تا کارگر در زمان بیکار شدن بتواند از مزایای آن استفاده کند. حق بیمه کارگری در فیش حقوقی با نام «حق بیمه» ثبت خواهد شد.
حق بیمه را کارفرما باید ماهانه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند. در صورتی که تأخیری در پرداخت صورت بگیرد، سازمان کارفرما را جریمه خواهد کرد. باید گفت که در این مورد، جریمه‌ای از کارگر دریافت نمی‌شود؛ بلکه کارفرما باید آن را بپردازد.
حق بیمه برای کارگران چه مزایایی دارد؟
همان طور که می‌دانید بیمه کارگری برای کارگران مزایای زیادی دارد. این مزایا نسبت به اینکه خود فرد اقدام به بیمه خویش فرما کند، خیلی بهتر خواهد بود. مهم‌ترین مزایای آن شامل موارد زیر است:
در زمانی که کارگر یا کارمند دچار بیماری یا حادثه‌ای شود، از بیمه می‌تواند غرامت تا حد تعریف شده‌ دریافت کند.
خانم‌هایی که باردار هستند، می‌توانند از کمک هزینه بارداری استفاده کنند.
امکان دریافت کمک هزینه ازدواج برای کارگران وجود دارد.
هزینه‌های مربوط به عینک طبی، ویلچر، سمعک و غیره تا حد معینی و بر اساس شرایط خاصی قابل پرداخت است.
امکان دریافت مستمری در زمان بازنشستگی یا ازکارافتادگی وجود دارد.
در صورت آسیب در زمان کار، کارگر می‌تواند هزینه‌های درمانی خود را دریافت کند.
نکته اصلی اینکه کارگر به این صورت حق بیمه کمتری پرداخت می‌کند. در صورتی که بخواهد خود را به صورت خویش فرما بیمه کند، ماهانه باید هزینه بالایی را بپردازد.

 

مزایا و پوشش‌های بیمه کارگری
حق بیمه کارگری از کدام پرداختی‌ها کم می‌شود؟
کارفرما باید هر ماه لیست حقوق کارگران و کارمندان خود را کسر کند. در فهرست ارسال شده، حق بیمه کارگران از موارد زیر کسر خواهد شد:
حقوق، دستمزد، مزد
کار اضافه، نوبت کاری، حق الزحمه
حق حضور در جلسات
کمک هزینه‌های خانه
ایاب و ذهاب
نسبت کاری
مزیت‌های مستمر شغلی
فوق‌العاده شغل‌های سخت
مزد روزهای تعطیل
پاداش مستمر
وجوه پرداخت به کارگران کارمزدی
دریافتی کارآموزان
البته همانطور که در بالا نوشتیم، در فیش حقوقی، ستونی به نام حق بیمه وجود دارد که کل مبلغ کم شده را نشان می‌دهد.
مواردی که کارفرما می‌تواند از حقوق کارگر کسر کند؟
در شرایط زیر، کارفرما می‌تواند به جز حق بیمه، موارد زیر را هم از حقوق کارگر کم کند. این مسئله شامل موارد زیر است:
برداشت حق بیمه و مالیات
برداشت قسط‌های وام دریافتی کارگر از کارفرما (دریافت مساعده)
در صورت سکونت کارگران در خانه‌های سازمانی کارفرما
خرید کارگر از فروشگاه تعاونی شرکت
در صورت اشتباه در واریز
در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات کاملی در مورد بیمه تامین اجتماعی و تمام مزایای آن دارید به لینک زیر مراجعه کنید.


https://bimeh.com/mag/complete-guide-of-social-security-insurance/


بیمه کارگری شامل موارد زیر نمی‌شود:
کارفرما نمی‌تواند به دلیل پرداخت بیمه کارگری از حقوق زیر مبلغی در پرداخت کسر کند. این حقوق شامل موارد زیر است:
عیدی (پرداخت عیدی اجباری و بر عهده کارفرماست)
حق سفر و مأموریت
پاداش نهضت سواد آموزی
حق همسر
هزینه خواروبار و مسکن در هنگام بیماری
حق شیر
حق التضمین
مزایای آخر سال و خسارت اخراج
پاداش مربوط به پیشرفت تولید
بازخرید روزهای مرخصی
چگونه حق بیمه کارگری در سال ۱۴۰۰ محاسبه می‌شود؟
اولین قدم برای محاسبه حق بیمه کارگران، مشخص کردن میزان حقوق کارگر است. بر اساس قانون وزارت، ۳۰% از حقوق باید بابت بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود. از آنجا که حداقل حقوق و دستمزد تعریف شده در سال ۱۴۰۰ برابر با ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان است، از این رو مقدار پرداختی حق بیمه برابر با ۷۹۶ هزار تومان است.
حق بیمه کارفرما برای پرداخت بیمه کارگری در سال ۱۴۰۰ برابر ۶۱۰ هزار تومان است. از این رو حق بیمه کارگر برابر ۸۵ هزار تومان خواهد بود. این اعداد بر اساس فرمول و قانون پرداخت حق بیمه یعنی ۲۳% برای کارفرما و ۷% از حقوق کارگر تعیین‌شده و بر مبنای حداقل حقوق و دستمزد است.
در صورتی که کارفرما فهرست حق بیمه را به سازمان تأمین اجتماعی ارسال نکند، مشمول جریمه ۲% به ازای هر ماه خواهد شد. از سمت حق کارگر، مبلغی بابت جریمه دریافت و کسر نخواهد شد.
اعلام ترک کار کارگر
زمانی که کارگر به هر دلیلی دیگر در شرکت قبلی کار نمی‌کند، کارفرما باید در اولین فرصت ترک کار کارگر خود را به سازمان تأمین اجتماعی اعلام کند. در حقیقت بر اساس ماده ۳۹ تأمین اجتماعی، تمامی کارفرماها باید علاوه بر ارسال فهرست حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان خود با آخرین تغییرات، هزینه مربوط را هم پرداخت کنند. با هرگونه تغییر شامل ترک کار کارمند قبلی یا استخدام فرد جدید، کارفرما باید حتماً این مسئله را در فهرست ارسالی خود ثبت کند.

بیمه کارگری
حق بیمه کارگری را جدی بگیرید
حق بیمه کارگری در حقیقت حق بیمه‌ای است که کارفرما موظف به پرداخت آن به سازمان تأمین اجتماعی برای بیمه کردن کارمندان خود است. در صورتی که کارفرمایی، چنین حقی را در نظر بگیرید و فهرست آن را به سازمان تأمین اجتماعی ارسال نکند، علاوه بر جریمه شدن، کارگر هم می‌تواند از او شکایت کند. با پرداخت به موقع، علاوه بر کارگران و کارمندان، خود کارفرمایان هم می‌توانند از مزایای آن استفاده کنند. در این مطلب سعی شد تمام مواردی را که مربوط به حق بیمه کارگری از جمله موارد تحت پوشش نوشته شود. اگر همچنان در مورد بیمه کارگران دچار ابهام هستید، می‌توانید سوالات خود را در انتهای همین مطلب برای ما کامنت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.


برگرفته از سایت بیمه دات کام     (https://bimeh.com)

 

 

اشتراک گذاری
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…