چاپ کردن این صفحه
روزنامه نگاری

روزنامه نگاری علم شاخه ای از علم است. وظیفه نخست آن برخورد و درگیر شدن با جریان علم و نظارت بر روند علم در جامعه است.

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، روزنامه نگاری علم از روش سنتی استفاده می کند در رونامه نگاری سنتی مخاطبان روزنامه فاقد آگاهی هستند و ارائه اطلاعات علمی را برای جبران کمبود و یا پوشش علم و آگاهی آن ها انجام می دهند و یا برای اضافه کردن سواد علمی و فهم عمومی از علم تأکید دارد تخصص آن ها آموزش و هدف افزودن سواد علمی است.
مخاطبان روزنامه های علمی گردشگران، توریست ها و مسافران خارجی، دانش پژوهان و دانشجویان و افرادی مانند مدیران که با صنعت و کنش سازمانی سروکار دارند و یا صاحب اجرا و کنترل ادارات و سازمان سروکار دارند روزنامه نکاری علم می تواند روان و ساده و قابل فهم برای عموم مخاطبان باشد یا به صورت ارائه اطلاعات برای عموم مردم باشد. یا باعث شرکت همه مخاطبان در علم شود که در این مرتبه افرادی که با علم درگیر و نزدیک هستند را جذب می کند. مدل غیر سنتی زمینه های بیرونی علم را در بر می گیرد و می کوشد تا علم را بر اساس رفتار ویژگی های مخاطبان تفسیر کند در این مدل محدودیت های مدل سنتی وجود ندارد و پیچیدگی مباحث علمی مدرن را نشان می دهد در این روش به جای آموزش مخاطبان، مشارکت دادن آن ها در فرایند ارتباطات عمومی علم می باشد.
برای کسب اطلاعات علمی تلویزیون و اینترنت الویت اول را دارند و رسانه های نوشتاری پس از ماهواره و رادیو قرار دارند و در مجموع اگر روزنامه نگاری علم نقش خود را به خوبی ایفا کند دانش کهن و سنتی که نسل به نسل و سینه به سینه به مردم رسیده و انطباق اجتماعی و فضای مجازی به جای مترجمان نقش تولید محتوا را بر عهده می گیرند و جامعه ای علمی و دانش بنیان ارائه می دهد.

 

گردآورنده بیتا حسینعلی پور 


منابع :
فصلنامه علمی پژوهشی 177 (مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی)

اشتراک گذاری
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…