چاپ کردن این صفحه
حل مشکلات صنایع دستی نیازمند همدلی و هم افزایی همه ذینفعان است

در نشست میز صادرات صنایع دستی استان اصفهان که با هدف برگزاری هر چه بهترمیز کشوری با حضور مسئولین دولتی و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، تاکید گردید حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی استان منوط به همدلی و هم‌افزایی همه ذینفعان بخش خصوصی و دولتی است.

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان کریم سلیمی رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت استان اصفهان در این نشست با بیان اینکه میز توسعه صادرات در ابتدا در سازمان توسعه تجارت به صورت متمرکز برگزار می‌گردید افزود: در سال‌های بعد به دلیل استفاده از مزیت تولید و صادرات استان‌ها، مسئولیت این میز به رؤسای سازمان‌های صمت استان‌هایی که دارای بیشترین میزان تولید و صادرات یک محصول بودند، سپرده شد.

وی با اشاره به عملکرد موفق بسیاری از میزهای موجود در استان اصفهان گفت: برخی از این میزها مانند میز طلا و جواهر به الگویی برای کشور تبدیل شده اند.

سلیمی هدف از تشکیل میزهای توسعه صادرات را شناسایی مشکلات کلان تجاری در حوزه‌های کالایی یا خدماتی در داخل کشور یا بازارهای هدف بیان و تصریح کرد: تغییر قانون و مقررات، تسهیل امور، پیگیری مسایل و مشکلات مربوط به بانک، بیمه، گمرک، حمل و نقل، قیمت تمام شده، موافقتنامه‌های دوجانبه ، ترازتجاری و... توسط این میز امکان پیگیری دارند. 

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت استان، همدلی میان ذی‌نفعان بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی را در رفع مشکلات این هنر صنعت حایز اهمیت دانست و هدف از برگزاری این نشست را احصاء مسایل و مشکلات اصلی فعالان صنایع دستی برای طرح در جلسه میز کشوری عنوان کرد.

اعمال روش پستی در صادرات صنایع دستی می تواند راهگشا باشد

مدیرکل گمرکات استان اصفهان نیزحضور کلیه متولیان دولتی صادرات صنایع دستی را برای رفع مشکلات این حوزه مهم دانست و گفت: گمرک مجری قوانینی است که از سوی سازمان صمت ابلاغ می شود که این قوانین یا از سوی خود سازمان صمت وضع می‌گردد یا توسط سازمان‌های دیگر ابلاغ می شود.

رسول کوهستانی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات صادرات صنایع دستی توسط این ارگان مکاتبه شده است افزود: لازم است این موارد در وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت پیگیری و تعیین تکلیف شود.

 وی میزان صادرات صنایع دستی استان اصفهان در سال 1394 را در حالی 710 هزاردلار بیان کرد که این رقم در سال‌های 95، 96 و 97. 400 هزار دلار و در سال 98 به 700 هزار دلار و در سال 99 به 1میلیون دلار و در سال 1400 با صادرات مصنوعات مسی به 1میلیون و 700 هزار دلار رسید ولی باتوجه به اشتغال بالای این هنر صنعت، هنوز این میزان باید بسیار افزایش یابد.

مدیرکل گمرکات استان صادرات صنایع دستی از طریق روش پستی را یکی از راهکارهای رونق این هنر صنعت دانست و از ارایه این پیشنهاد به متولیان کشوری امر خبر داد و خواستاررسیدگی به این موضوع شد.

اعلام آمادگی اتاق بازرگانی برای پیگیری مشکلات فعالان صنایع دستی

همچنین مدیر خدمات به اعضاء، انجمن‌ها، تشکل‌ها و دفاتر منطقه‌ای اتاق بازرگانی اصفهان ضمن اشاره به اهمیت صنایع دستی در اقتصاد، تاریخ و فرهنگ کشور گفت: هدف اتاق بازرگانی فراهم‌سازی و تسهیل زمینه رشد و بالندگی فعالان اقتصادی است که یکی از این حوزه‌ها صنایع دستی می باشد.

علی محمدآقاجان افزود: متاسفانه بسیاری از صنایع دستی ما توسط کشورهای دیگر در حال ثبت شدن و صادرات آن در حال افول است که از طریق پارلمان بخش خصوصی می توان موانع رشد این حوزه را با اتحاد بخش خصوصی و دولتی برطرف کرد.

وی با تاکید بر توجه اتاق بازرگانی اصفهان بر حوزه صنایع دستی تصریح کرد: اتاق اصفهان به دلیل پتانسیل بالای این هنر صنعت در اصفهان و تاثیر این حوزه در فرهنگ و اقتصاد ،خدماتی فراتر از وظایف معمول اتاق‌های بازرگانی در این زمینه  به فعالان این صنف ارایه کرده و خواهشمندیم درخواست‌های خود را از طریق میز صادرات صنایع دستی و اتاق بازرگانی مطرح و پیگیری نمایید.

  بدنه صنایع دستی اصفهان در حال پیر شدن است

در ادامه رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی استان با بیان اینکه اصفهان از لحاظ میزان تولید صنایع دستی دارای مقام سوم جهان می‌باشد افزود: این در حالی است که متاسفانه جایگاهمان از نظر صادرات روز به روز در حال افول است.

جلیل جوکار برگزاری میز ملی این هنر صنعت با حضور مسئولان و مطالبه گران و صاحبان حق واقعی این عرصه را در پیگیری و رفع مشکلات هنرمندان حایز اهمیت دانست.

وی وظیفه اصلی میز توسعه صادرات صنایع دستی را بسترسازی و رفع نارسایی‌های حقوقی و قانونی این حوزه بیان و تصریح کرد: باید کلیه مسئولین و ذی نفعان برای رفع مشکلات تولیدکنندگان این هنر صنعت وارد عمل شوند.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی استان در ادامه نسبت به پیر شدن بدنه صنایع دستی اصفهان هشدار داد و تصریح کرد: این در حالی است که جوانان فارغ التحصیل این عرصه به دلیل عدم وجود اقتصادی پویا در این رشته به مشاغل دیگر روی می آورند.

قانون پیمان ارزی دست و پای تولیدکنندگان صنایع دستی را بسته است

در ادامه مجدالدین تاج ، رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان شناخت سلایق و نیاز مشتریان را در رونق صادرات صنایع دستی موثر دانست و افزود: بزرگ‌ترین مشکل تولیدکنندگان صنایع دستی در حوزه فروش و صادرات مربوط به تعهد برگشت ارزبوده و در حقیقت این قانون سد راه صادرات صنایع دستی اصفهان است.

وی بالابودن قیمت مواد اولیه را دیگر چالش فعالان این حوزه دانست و افزود: ما خواستار در نظرگرفتن سهمیه مس برای تولیدکنندگان به منظور به صرفه شدن قیمت مواد اولیه هستیم که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است.

تاج صحبت در خصوص صادرات را در صورت نداشتن مزیت رقابتی در حوزه مواد اولیه، کاری بی ثمر دانست و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.

رئیس اتحادیه صنایع دستی استان با تاکید بر اینکه مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی قابل حل است تصریح کرد: این در حالی است که اراده ای برای حل مشکلات وجود ندارد.

در ادامه این نشست جمعی از تولیدکنندگان صنایع دستی اصفهان به بیان مشکلات خود پرداختند.

اشتراک گذاری
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…