نمایش موارد بر اساس برچسب: صادرات
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد: توانایی صادرات ۶ میلیارد دلار فولاد را داریم
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، رسول خلیفه سلطان در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که هر تحول در اقتصاد کشور انجام میشود در دل خود تضاد ایجاد میکند. ما کشور مهم تولیدکننده فولاد هستیم، پیش از ما کشورهای پهناوری مانند چین، آمریکا، روسیه، هند و کشورهای صنعتی مانند ژاپن و آلمان قرار دارند ولی ما انگلیس و ایتالیا را پشت سر گذاشتهایم.
وی افزود: قله فناوری در حوزه فولاد برای ما به معنای تولید شمش و اسلب و همینطور آهن اسفنج است که ما این محصولات را به عنوان فولاد میانی تولید میکنیم. اما متأسفانه هنوز شنیده میشود که فولاد خام تولید میشود در حالی که حدود ۹۳ درصد ارزش افزوده را تولید میکنیم و با این میزان ارزش افزوده نمیتوان گفت فولاد خام تولید میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد همچنین افزود: کشش صادراتی برای شمش و اسلب، آهن اسفنجی و همینطور صفحه فولادی در بازار جهانی وجود دارد اما برای میلگرد تولیدی کشش صادراتی نداریم. اگر ۳ میلیون تن صادراتی برای میلگرد وجود داشته باشد برای شش و اسلب ۱۰ میلیون تن است.
خلیفه سلطان تصریح کرد: وقتی قانونی وضع میشود باید برای یکسری از صنایع باشد برای مثال گفته شود برای صنایعی که از قیمتگذاری آزاد هستند این قوانین وجود دارد اما نباید این طور باشد که فقط در مورد فولاد قانونگذاری باشد. باید به ترویج صادرات فکر کنیم، ما میتوانیم در سال ۶ میلیارد دلار صادرات فولاد داشته باشیم اما ۵۰ درصد از آن امسال محقق شد. از اتاق بازرگانی میخواهیم که در این مورد از صنعت فولاد حمایت کند.
منبع: ایلنا
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد: ۳۵۰ مصوبه برای رفع موانع تولید در اصفهان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ارمغان شهر ، مسعود گلشیرازی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه بیان داشت : در یک سال گذشته بیش از ۱۲ هزار مصوبه در ستاد تسهیل داشتهایم که این حجم از مصوبات نشان میدهد چرا دستگاهها اقدامات لازم را انجام نمیدهند؛ در این صورت کار به ستاد تسهیل و شورای گفتوگو میرسد؛
وی ادامه داد : نخستین مشکل جدی فعالان اقتصادی، تغییر مکرر قوانین و مقررات است؛ به همین منظور درصددیم با همکاری نهادهای حمایتی اعم از شورای گفتوگو، کمیته حمایت قضائی و ستاد تسهیل مشکل تغییر و تحولات قوانین را منظم و کسب و کار در سطح استان را بهبود بخشیم.
گلشیرازی اظهار داشت : با توجه به گزارشی که اتاق بازرگانی منتشر کرد به دلیل اینکه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد استان را بخش خدمات تشکیل داده است، پیشبینی شده است که اصفهان آسیب پذیرترین استان در برابر این ویروس است و بیشترین حوزه آسیب پذیر بخش خدمات بود که به همین منظور با تشکیل ستاد مرکزی احیای گردشگری ذیل شورا نهاد فرادستی ایجاد شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به گزارشی که در جلسه گفت و گو گذشته مبنی بر تعهدات ارزی استان اصفهان حاصل از صادرات ارائه شد، افزود: بر اساس نتیجه به دست آمده بیش از ۹۰ درصد تعهدات ارزی حاصل از صادرات توسط فعالان اقتصادی در استان به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است؛ همچنین اصفهان و یزد بهترین عملکرد را در زمینه برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد را داشتهاند؛ اگر حجم صادرات را نگاه کنیم متوجه این موضوع میشویم که از ۳ میلیارد دلار صادرات صورت گرفته بیش از ۲.۷ میلیارد دلار ارز به چرخه اقتصاد کشور برگشته است.
گلشیرازی ادامه داد: آمار نشاندهنده این است که باید اقتصاد اصفهان که یک اقتصاد صنعتی است مسیر رشد توسعه خود را طی کند. به همین منظور در سفر وزیر صمت به استان اصفهان، سند شرافت فعالان اقتصادی استان برای اولین بار در کشور رونمایی شد؛ به عنوان افرادی که در جنگ اقتصادی نه تنها آمار اقتصادی را قوت بخشیدهاند بلکه آن را به چرخه اقتصاد ملی نیز برگرداندهاند.
معاون خرید ذوب آهن اصفهان تاکید کرد: کاهش صادرات و ارزآوری به دنبال اجرای طرح دولت جهت تنظیم بازار فولاد
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، معاون خرید ذوب آهن اصفهان در خصوص تاثیر تصویب این شیوهنامه بر عملکرد شرکتهای فولادی به ویژه شرکتهای حاضر در بازار سرمایه، گفت: ساماندهی بازار، جلوگیری از احتکار و اجحاف در حق مصرفکننده، امری مطلوب است اما ساماندهی و سازماندهی جهت فراهمسازی منافع طیفی خاص، آن هم بدون توجه به نظر کارشناسان و اهل فن، مذموم و نامطلوب است.
وی افزود: قطعا فروش محصول نهایی با قیمتهای دستوری و دستکاری شده، رهاسازی قیمت در بالادست، افزایش سرسامآور هزینههای تولید، حمل، سربار و ... حاشیه سود تولیدکنندگان فولاد را به کمترین میزان ممکن سوق میدهد. از آن جایی که کنترل و نظارت بر قیمت مصرفکننده، میسر نیست و آشفتگی فراوانی در سطح عمومی قیمتها مشاهده میشود لذا منافع این تصمیم به دست مصرفکننده نهایی نخواهد رسید.
محمد جعفر صالحی در خصوص تاثیر ممنوعیت هر گونه فروش خارج از بورس بر تعادل قیمتها در بازار بیان کرد: آیا تاکنون مصرفکننده نهایی کالای مورد نیاز خود را از بورس تهیه میکرد؟ در پاسخ باید گفت خیر، زیرا قیمت در سیستم توزیع تعیین میشود. از طرفی دیگر تعیین قیمت بازار، تحت تاثیر جو روانی شرایط سیاسی و نوسانات نرخ ارز حادث میگردد و تقاضا نیز متناسب با آن و بعضا در جهت حفظ ارزش پول و در جهت سرمایهگذاری و نه لزوما تولید نوسان میکند.
معاون خرید ذوب آهن اصفهان در خصوص اینکه با توجه به مکلف شدن وزارت صمت به عرضه مواد اولیه قبل از شمش در بورس کالا، چقدر این بند قابل اجرا است و درصورت اجرا تا چه میزان مشکل تامین مواد اولیه فولادسازان را حل میکند، گفت: وزارت صمت، جدول تخصیص سهمیه کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی را تنظیم و ابلاغ کرده است که باید نتیجه آن را از واحدهای تولیدکننده و مصرفکننده بپرسند تا عیار اجرایی تصمیمهای ابلاغی روشن شود. تولید با ظرفیت کامل، موجب کاهش هزینههای ثابت شده که در نهایت بر کاهش قیمت تمام شده تاثیر مثبت دارد. وقتی تولیدکننده با ۶۰ یا ۷۰ درصد ظرفیت تولید میکند و هر روز دغدغه تامین مواد اولیه دارد و هیچ متولی دلسوزی هم پیدا نمیکند به ناچار به تامین مواد اولیه با قیمتهای غیر مصوب روی میآورد.
صالحی همچنین با اشاره به تاثیر شیوه نامه ساماندهی زنجیره فولاد بر صادرات فولادسازان عنوان کرد: رشد قیمت ارز، صادرات هر چیزی را جذاب کرده است. از سویی کشور نیازمند ارز است و همه به هر شکل، میزان و از هر نوعی تمایل به صادرات دارند لذا ایجاد تعادل در این شرایط کاری بس دشوار است. شرکتهای فولادی، تمامی ارز حاصل از صادرات خود را یا برای واردات خود استفاده میکنند و یا به بانک مرکزی میدهند.
وی ادامه داد: آنچه مشهود است ارزش و آثار امضاهای طلایی بیش از پیش عیان شده و عرضههای دستوری و تابع زمان خاص، عدم وجود تقاضا را به دنبال خواهد داشت و این امر نیز به صدور مجوز صادرات منجر خواهد شد. کاش به تفکر و کار کارشناسی اهل فن بیشتر بها داده میشد و از سر دستپاچگی و رفع تکلیف تصمیم نگیریم. انتظار داریم به جای صدها دستورالعمل و شیوهنامه متناقض، زمان کافی صرف گرفتن یک تصمیم درست حاصل از خرد و اندیشه صاحبان علم و فن کنیم.
با توجه به این که صنعت فولاد از جمله صنایع مهم و ارزآور کشور محسوب میشود، انتظار می رود در این شیوه نامه اصلاحاتی صورت گیرد تا منافع فولادسازان و در نهایت کشور نیز حفظ گردد.
ذوب آهن اصفهان در مسیر افزایش تولید و صادرات
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، وی افزود : با راه اندازی کوره شماره یک 800 هزار تن به تولید این شرکت افزوده می شود و ذوب آهن اصفهان می تواند اهداف تولیدی خود را محقق سازد .
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان این مطلب که این شرکت به سمت تولید محصولات صنعتی رفته است افزود : این مجتمع عظیم صنعتی به دنبال این است که در سال جاری با وجود محدودیت ها، صادرات خود را حفظ کند ، چرا که در شرایط کنونی ، کشور نیاز بسیار به ارز دارد .
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین در خصوص اثرات شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد بر این شرکت گفت: با عنایت به اینکه محصولات این شرکت به صورت سلف تا سه ماهه در بورس کالای ایران تا پایان بهمن ماه سال جاری عرضه شده است، کاهش قیمت پایه عرضه شمش در بورس کالای ایران از ۹۵ درصد قیمت فوب صادراتی ایران به ۸۰ درصد قیمت فوب منطقه CIS (در صورت سرکوب قیمتها و پیشگیری از رقابت در تابلوی بورس کالا )، منجر به کاهش درآمد حاصل از فروش اسفندماه خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر آن مشخص نبودن نحوه قیمت گذاری سنگ آهن و اثرات آن بر قیمت مواد اولیه و نحوه تخصیص سهمیه به شرکت های تولیدی، شرایط عرضه در بورس کالا و تغییرات احتمالی آن در مقادیر و نرخ نسبت به توافق های فعلی امکان پیش بینی اثرات شیوه نامه بالا بر عملکرد مالی شرکت به طور قابل اتکاء در حال حاضر قابل اندازه گیری نیست.
یزدی زاده اظهار داشت : بدیهی است در صورت اجرایی شدن شیوه نامه یادشده، با عنایت به اینکه این شرکت ملزم به رعایت دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس است هر گونه اطلاعات با اهمیت و قابل اتکاء بلافاصله برای آگاهی سهامداران و سایر ذینفعان محترم اطلاع رسانی خواهد شد.
جوانبخت مطرح کرد : ارز آوری 114 میلیون دلاری فولاد مبارکه در 6 ماهه نخست سال 99
به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، طهمورث جوانبخت معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه به جایگاه ممتاز فولاد مبارکه در میان سایر شرکت ها اشاره کرد و افزود: فولاد مبارکه اصفهان با اخذ انواع استانداردهای مدیریت کیفیت، رضایت و شکایت مشتریان و اخذ انواع گواهینامه های معتبر بین المللی از شرکت های بازرسی و کنترل بین المللی همچون SGS، RINA و... و همچنین حضور در جوایز معتبر بین المللی همچون جایزه EFQM و MAKEو همچنین جوایز معتبر داخلی همچون جایزه ملی کیفیت و جوایز نوآوری خود را در معرض ممیزی و ارزیابی نخبگان صنعت در سطح جهانی و ملی قرار داده و از این گذر با کمک استقرار انواع نظام های مدیریت کیفیت، رضایت و شکایت مشتریان و مدل های تعالی معتبر داخلی و بین المللی همتراز با شرکت های معتبر بین المللی در حال تولید و عرضه محصولات در بازارهای صادراتی است.
وی به حفظ و حضور مدام این شرکت در بازارهای جهانی اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط بی ثبات جهانی این شرکت از ابتدای بهره برداری تاکنون به صورت مداوم حضور خود را در بازارهای جهانی حفظ کرده است که خود نشان دهنده جایگاه و سهم بالای فولاد مبارکه اصفهان در زمینه صادرات غیرنفتی در میان سایر شرکت ها است.
جوانبخت در ادامه درباره عملکرد صادراتی این شرکت در 6 ماهه نخست سال جاری گفت: شرکت فولاد مبارکه برای 6 ماهه اول سال جاری به میزان 284 هزارتن انواع محصولات تخت به بازارهای خارجی صادر کرده است که در این میان بیشترین میزان صادرات مربوط به محصولات نیمه نهایی (اسلب) با 146.978 هزارتن بوده است که 52 درصد از صادرات این شرکت را در برگرفته و محصولات گرم و اسیدی شویی با 103.470 هزارتن و 36 درصد بیشترین حجم صادرات این شرکت را به خود اختصاص داده اند.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه به کشورهای مقصد این شرکت در 6 ماهه سال جاری در زمینه صادرات پرداخت و افزود: محصولات شرکت فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماهه نخست سال جاری به کشورهایی در مناطق مختلف از جمله شرق آسیا، خاورمیانه، آسیای میانه و اروپا صادر شده است و در این میان می توان به کشورهای چین، امارات، افغانستان، اندونزی، عراق، عمان، ترکیه، اسپانیا و... اشاره کرد.
وی در مورد بیشترین حجم صادراتی محصولات فولاد مبارکه گفت: بیشترین میزان صادرات به مناطق شرق آسیا و خاورمیانه بوده است که مربوط به کشور چین با سهم بیش از 40 درصد و بعد از آن مربوط به کشورهای افغانستان، امارات و اندوزی است.
جوانبخت در خاتمه گزارشی از ارزآوری این شرکت در 6 ماهه سال جاری پرداخت و گفت: در شش ماهه اول سال جاری مقدار 19.879 میلیارد ریال معادل 114 میلیون دلار محصولات به بازارهای خارجی تحویل داده شده است که از این مقدار، میزان وصولی آن در سال 1399 معادل 10 میلیون دلار بوده است.