نمایش موارد بر اساس برچسب: حسن روحانی

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، حجت الاسلام و المسلمین صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت اظهار کرد: در ایام میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح (ع) هستیم که ایام مبارکی برای همه پیروان این پیامبر بزرگوار و همه مسیحیان هم‌وطن ماست. جای تبریک برای بشریت است که این پیامبر، پیامبر صلح، دوستی و مهربانی بود. خوشحالیم آثار آن پیامبر بزرگ در زندگی و اذهان بخش بزرگی از بشریت تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه اخلاقی که در جوامع انسانی مشاهده می‌کنیم بخش بزرگی آن مدیون پیامبران آسانی و از جمله عیسی مسیح است، گفت: تولد و زندگی این پیامبر معجزه بود. این مسئله نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از خداپرستی، خدمت به هم‌نوعان است. بشارت پیامبر اسلام (ص) را او داد که به صورت صراحت در قرآن مجید آمده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: علیرغم فشارهایی که هم از ناحیه تحریم و جنگ اقتصادی در پیشرو داشتیم و هم از ناحیه ویروس کرونا که فشار بر مردم و دولت بود، ایثار، همکاری و همراهی مردم و خادمان مردم در دولت و قوای دیگر شاهد بودیم.

روحانی درباره بودجه ۱۴۰۰ تصریح کرد: این بودجه پیام مهمی برای جامعه داشت و جامعه این پیام را دریافت کرده است. پیام بودجه این بود که سال ۱۴۰۰ با امسال و سال قبل متفاوت خواهد بود؛ هم از نظر سیاسی، هم اقتصادی و هم در تحولات بودجه عمرانی که نشان می‌دهد که شرایط چگونه است و انتظار مردم را مثبت کرده و در سایه این انتظار مثبت، شاهد تحول مثبت در اقتصاد، کشاورزی و خدمات هستیم.

وی با بیان این که در شش ماهه اول سال رشد اقتصادی مثبت بوده است، گفت: تا پایان سال هم رشد اقتصادی علیرغم مشکلات مثبت خواهد بود و اولین اثر آن را در تورم آذرماه می‌بینیم که حرکت در تورم نقطه به نقطه شروع شده است و در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود و آمار این ماه هم همین واقعیت را به ما نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهور افزود: در بخش صنعت بیش از هزار و ۱۷۰ واحد صنعتی در ۹ ماهه اول امسال تحرک پیدا کرده و واحدهایی که راکد بوده فعال شده است و امیدوارم تا پایان سال این رقم به رقم سال گذشته نزدیک شود. در سال ۱۳۹۸، ۱۶۰۰ واحد صنعتی را فعال کردیم که امیدواریم در ماه‌های آینده شتاب بگیرد و به همان آمار سال گذشته نزدیک شویم.

روحانی ادامه داد: در زمینه بودجه جلسه خوبی را با رئیس مجلس و رئیس کمیسیون تلفیق و برخی از نمایندگان با معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از وزیران داشتیم و با مباحثی که داشتیم، نظرات به هم نزدیک‌تر شد.

وی گفت: اصول و چارچوب بودجه به گونه‌ای است که می‌تواند برای سال آینده هم دستگیری بسیار خوبی برای قشر کم برخوردار داشته باشد. یکی از ویژگی‌های بودجه سال آینده پیش بینی ۲۵ درصدی افزایش برای حقوق بگیران و بازنشستگان و هم برای مستمری بگیران است.

رئیس‌جمهور افزود: از طرف دیگر صنعت نفت یک تحرک بسیار خوبی خواهد داشت و در بودجه کاملاً مشهود است که رقم تولید و صادرات نفت را با شرایط سال آینده پیش بینی کردیم و خود این یک تحرک بزرگی را در زمینه اقتصادی به وجود خواهد آورد. همچنین منابع مورد نیاز ارزی و ریالی که برای ما به وجود خواهد آورد.

روحانی اضافه کرد: ارزش پول ملی در بودجه سال آینده مدنظر بوده که حائز اهمیت است برای این که در سال آینده اقتصاد ثبات بیشتری شاهد باشد و امیدواریم بتوانیم با چابک سازی دولت و واگذاری سهام و توسعه بازار سرمایه که امسال نقش بسیار ارزشمندی برای شادابی اقتصاد بورس داشت.

وی ادامه داد: طبیعت بورس این است که فراز و نشیب دارد ولی در مجموع وقتی بورس را با یک سال گذشته مقایسه می‌کنیم معلوم است که در مجموع رشد خوبی داشته است و بازار بسیار مهمی برای جامعه است.

رئیس‌جمهور گفت: در جلسه دیروز در بسیاری از نقطه نظرات، نقطه نظر مشترک داشتیم و در برخی مواردی که مورد بحث و سوال بود به یک جمع بندی خوبی رسیدیم که امیدواریم که در کمیسیون تلفیق با حضور سازمان برنامه و بودجه بتوانیم بودجه را در زمان مناسب با تصویب نمایندگان دریافت کنیم و برای سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.

مردم در زمینه تولید و تهیه واکسن کرونا نگران نباشند

روحانی با اشاره به ابراز نگرانی در برخی رسانه‌ها در زمینه کرونا گفت: ما در زمینه کرونا هیچ نگرانی برای آینده نداریم حتی برای تولید و تهیه واکسن. پا به پای دنیا در زمینه مقابله با این ویروس پیش رفتیم و حتی نسبت به بعضی کشورها حرکت ما مناسب‌تر و مثبت‌تری بود.

وی اضافه کرد: در هفته‌های گذشته این موج سوم کنترل شد و ما شاهد بودیم که حدود ۵۰ درصد از فوتی‌های ما کاهش پیدا کرد. در زمینه واکسن همه اقدامات انجام می‌گیرد و این بشارت را می‌دهم که هم بانک مرکزی و هم وزارت بهداشت و درمان برنامه‌ریزی کردند تا هم واکسن از خارج در اختیار مردم قرار بگیرد و هم واکسن داخلی در ماه‌های آینده امیدواریم به تولید برسد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از اهدافی که از آغاز دولت دنبال می‌کردیم و امسال بیشتر به آن توجه داریم بخش سلامت مردم است. در طول این هفت سال و چند ماه وقتی به آمار و ارقام نگاه می‌کنیم، توان ما و تخت‌های بیمارستانی ما نسبت به قبل از سال ۹۲، دو برابر شده است. یعنی حدود ۳۶ هزار تخت بیمارستانی جدید آماده شده و حدود ۵۰ درصد تخت‌های قدیمی ما به طور کامل بازسازی شده است.

روحانی خاطرنشان کرد: توانمندی سلامت در بخش بهداشت و درمان علاوه بر توسعه‌ای به لحاظ فرستادن متخصصین به بخش‌های و شهرستان‌های دوردست و همچنین مراکز بهداشتی، در این دولت دو برابر کل تاریخ ایران خواهد بود. یعنی از ابتدای تاریخ ایران هر چه بوده، قبل از انقلاب از قرن‌های گذشته تا سال ۹۲ از ۹۲ تا پایان دولت، این توانمندی به دو برابر افزایش پیدا می‌کند که این یکی از افتخارات ما است.

وی یادآور شد: هر مقدار تخت آی سی یو که در سال ۹۲ داشتیم، اکنون بیش از دو برابر شده است. الان حدود ۹ هزار ۵۰۰ تخت آی سی یو در اختیار داریم و بیش از ۲ برابر تعداد تختی است که ما در گذشته داشتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به تولید تجهیزات مورد نیاز در شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: در بخش داروسازی همینطور و در بخش تربیت استاد، تربیت پزشکی و متخصص و پرستار هم ما پیشرفت خوبی داشتیم.

روحانی یادآور شد: بسیار خوشحالیم که توانستیم در روز پرستار به همه پرستاران جامعه بشارت بدهیم که دریافتی آنها نسبت به یک سال گذشته، بیش از دو برابر شده یعنی آنچه که یک سال قبل دریافت می‌کردند اکنون نزدیک به دو و نیم برابر شده و اگر بخواهیم از ابتدای دولت در نظر بگیریم دریافتی پرستاران بیش از ۶ برابر شده است و به این معناست که دولت به بخش بهداشت و درمان و بار سنگینی که بر دوش آنهاست، توجه دارد و همه توانمان را در این زمینه به‌کار خواهیم گرفت.

وی گفت: یکی از اهداف دولت در هفت ماه آینده پایان کار دولت تقویت بخش بهداشت و درمان خواهد بود هم به دلیل کرونا و هم به خاطر کل مسئله سلامت مردم که برای ما حائز اهمیت است.

رئیس‌جمهور نکته دوم را مسئله معیشت مردم عنوان کرد و افزود: من از همه رسانه‌ها تقاضا می‌کنم به همه آمار و ارقام از ابتدای امسال توجه کنند. علیرغم مشکلات، فشار اقتصادی و علیرغم کرونا، دولت در این ۹ ماه با همه توانی که داشته به صحنه آمد تا آنهایی را که در این بخش کرونا آسیب دیدند را یاری کند.

روحانی اضافه کرد: ما صد هزار میلیارد تومان چه تسهیلات و چه بلاعوض در ماه‌های اولیه پیش‌بینی کردیم و آنها را عمدتاً پرداخت کردیم و مقدار کمی باقی مانده که پرداخت خواهیم کرد و این یک بخش از کار ما بود. به خاطر کرونا تلاش کردیم سهام عدالت فعال شود و دست و بال مردم باز شود و این کار بزرگی بود که انجام شد.

وی با بیان اینکه در این چند ماه اخیر یک حمایت معیشتی جدیدی برای آنهایی که از کرونا آسیب دیده‌اند مشخص کردیم، گفت: حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در چهار ماهه پایان سال مورد حمایت معیشتی قرار می‌گیرند که ماه آذر را دریافت کردند، و سه ماه دیگر هم دریافت خواهند کرد. برای آنهایی که در کمیته امداد و بهزیستی هستند، ۱۲۰ هزار تومان برای هر نفر و برای بقیه ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کردیم. این برای دولت بار سنگینی بود که به خاطر اینکه بتواند بخشی از مشکلات مردم در بخش معیشتی را حل کند، آن را تحمل کرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: امسال همه توانمان را به‌کار گرفتیم که مردم برای تهیه اجناس ضروری در زحمت مضاعف قرار نگیرند. البته فراز و نشیب هم داشتیم و متأسفانه در یکی دو ماه اخیر شرایط ما شرایط مناسبی نبود. وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و هم بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه که اینها را پشتیبانی می‌کردند همواره با همه توان در این صحنه بودند که به بازار ثبات ببخشند و امیدواریم در ماه‌های پیش‌رو و در سال آینده در بازار شاهد ثبات بیشتری باشیم.

هر روز بتوانیم تحریم را بشکنیم صهیونیسم و تندروها را شکست داده‌ایم

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود سلامت و معیشت را دو اصل مهم تا پایان دولت برشمرد و اظهار کرد: دولت همه توان خود را برای کاهش آثار جنگ اقتصادی از یکسو و پایان بخشیدن به تحریم‌های ظالمانه به کار خواهد گرفت. هر روزی که بتوانیم که تحریم را بشکنیم، صهیونیسم، ارتجاع و تندروها را شکست داده‌ایم. این تحریم محصول صیهونیست‌ها، مرتجعان و تندروهای آمریکا بود.

وی افزود: هر روز که پشت صیهونیست‌ها را به خاک بمالیم؛ خوشحال‌تر می‌شویم. برخی می‌گویند یکی، دو روز عقب‌تر. شاید وضع آنها بهتر است. فشار تحریم روی مردم است و مردم روزانه آن را تحمل می‌کنند. برخی تاکید دارند آمریکا را تهذیب کرده و بگویند آمریکا خوب است و دولت بد است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: دو موجود مجنون در تاریخ داشتیم که جنگ را بر مردم تحمیل کردند؛ یکی صدام بود و دیگری ترامپ. صدام جنگ نظامی و ترامپ جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کردند. ما در جنگ نظامی دست به دست هم دادیم، متفق، متحد و یک‌صدا بودیم و صدام را شکست دادیم و روزی را دیدیم که آن مجنون به دار آویخته شد. سرنوشت ترامپ هم سرنوشت بهتری از صدام نخواهد داشت.

روحانی با بیان اینکه دیدیم ملت با مقاومت و ایستادگی‌شان کسانی که با غرور منتظر شکستن ملت بودند، آنها را شکاندند، ابراز داشت: نگذاشتیم این جنگ اقتصادی به هدف خود برسد. همانطور که رهبری گفتند اثر تحریم را کاهش داده و باید از بین ببریم. بزرگترین هدف این بود که تحریم‌ها به هدف نرسد. هدف تحریم این بود که در همان سال اول به خیال خود پایان نظام را جشن بگیرند.

وی با اشاره به شکست آمریکا در مجامع بین‌المللی علیه ایران بیان کرد: آنها منزوی شدند. هر وقت به سازمان ملل و مجامع بین‌المللی آمدند، دوستان سنتی‌شان آنها را همراهی نکردند و اروپا هم حرف‌های آنها را نپذیرفت. نگذاشتیم تحریم به اهداف خود برسد هر چند که مردم را آزار داد و باید تلاش کنیم آثار تحریم را کاهش دهیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اینکه امسال بتوانیم رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم، معنای آن کاهش اثر تحریم است. اینکه امسال تولید را افزایش دهیم، معنای آن کاهش آثار تحریم است.

روحانی با تاکید بر اینکه در کنار سلامت و معیشت مردم، هدف سوم ما رونق و جهش تولید است، یادآور شد: باید تولید را بالا ببریم. امروز شاهد حرکت‌های خوبی در زمینه‌های مختلف هستیم. شرکت‌های دانش‌بنیان فعال هستند. سرمایه‌گذاری‌ها در مسیر درست قرار گرفته‌اند. در بخش‌های مختلف روابط ما با همسایگان و کشورهای دنیا رو به رونق است.

سد خدا آفرین می‌تواند ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی ما را آبیاری کند

به گفته وی، جنگ قره‌باغ منتهی شد به اینکه مرزهایی که در اشغال بودند، آزاد شوند. آزادی سرزمین‌های جمهوری آذربایجان در تحرکات اقتصادی مؤثر بود که اولین آن، توافق در خصوص سد خدا آفرین بود که از برق و آب آن استفاده کنیم. این سد می‌تواند ۱۲۰ هزار هکتار سرزمین ما را آبیاری کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به افتتاح راه‌آهن خواف – هرات هم گفت: در شرق هم آثار خوبی را شاهد بودیم. برای اولین بار با افغانستان از طریق ریل متصل شدیم. ان‌شاالله این ریل به مزارشریف رسیده و به آسیای مرکزی و ازبکستان می‌رسد. در جنوب شرق هم حرکت خوبی شروع شد. دو مرز توافق شد که یکی افتتاح و دیگری در آینده بازگشایی خواهد شد. روابط ما هم در شرق، هم در غرب و هم در شمال و هم در جنوب رونق می‌گیرد.

روحانی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم دولت مبارزه با فساد و شفافیت است، گفت: کار این دولت در مبارزه با فساد و شفافیت را با گذشته مقایسه کنید. اولین کار بزرگ ما همین بود که فضای مجازی مناسب را در اختیار مردم، هم برای کسب و کار و هم اطلاعات قرار دادیم. اینکه وقتی بودجه را به نمایندگان تقدیم کردیم، به کل مردم هم تقدیم شد.

وی ادامه داد: این مسئله قبلاً نبوده است. شفافیت امروز برای این بود که همه فعالیت‌های اقتصادی را در کنار مردم قرار دهیم. راه مبارزه با فساد شفافیت و مطلع بودن همه است. در زمینه دولت الکترونیک یکی از تلاش‌های ما این است که دولت الکترونیک در بخش‌های مختلف رشد کند.

راه مبارزه با فساد شفافیت است

رئیس جمهور ادامه داد: این مسئله قبلاً نبوده که همه مردم بتوانند بودجه را مشاهده کنند و در مورد آن بحث کنند. این کار بی‌سابقه بوده است که کل بودجه در اختیار مردم قرار بگیرد. شفافیتی که امروز هم در خدمات و هم در اطلاعات و این که ما بتوانیم همه فعالیت‌های اقتصادی را از طریق فضای مجازی و از طریق دولت الکترونیک در اختیار مردم قرار دهیم راه مبارزه با فساد است. راه مبارزه با فساد شفافیت است و همه مطلع باشند و همه بدانند. همه بتوانند نقد و بیان کنند.

روحانی تاکید کرد: یکی از تلاش‌های ما این است که تا پایان این دولت، دولت الکترونیک در بخش‌های مختلف رشد کند که با این کار در سامانه تجارت، حمل و نقل، مالیات و انبارها تحولی بزرگی خواهد شد. مردم در آینده نزدیک خواهند دید که همه کالاهای موجود از روی کشتی گرفته تا انبارهای مختلف اطلاعات آنها در اختیار مردم است که این جلوی فساد را می‌گیرد و این را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: ما در زمینه مبارزه با فساد چهار لایحه معروف به FATF را به مجلس ارائه کردیم که مجلس تصویب کرد و ۲ لایحه دیگر هنوز باقی مانده که دستور اخیر رهبر معظم انقلاب در این زمینه راهگشا است که آن بهترین راه مبارزه با فساد است یعنی جایی است که همه حرکت‌های مالی و پولی را روشن می‌کند. ممکن است بعضی‌ها خوششان نیاید اما این راه مبارزه با فساد است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: با تاکید بر این که این دولت دو کار بزرگ انجام داد گفت: اول در زمینه مؤسسات اعتباری غیرمجاز بود. این مؤسسات غیرمجاز دکان‌های فساد بودند که دولت برای بستن آنها هم از لحاظ مالی و هم از جهات دیگر هزینه‌های سنگینی تحمل کرد.

روحانی افزود: کار دومی که این روزها تکمیل و نهایی شده است موضوع ادغام بانک‌های نیروهای مسلح است. که این کار هم بسیار مهم بود که همه بانک‌ها یکجا جمع شوند و شرایط بهتری پیدا کنند. برخی از بانک‌ها که دچار مشکل بودند با این ادغام همه بانک‌ها یک شرایط مالی شفاف‌تر و روشن‌تر و مطمئن‌تری هم برای نیروهای مسلح و هم برای مردم به وجود خواهد آورد.

وی ادامه داد: از مبارزه با فساد گرفته تا چابک سازی دولت تا مساله کرونا و معیشت مردم و رونق تولید و مبارزه با تحریم و شکست تحریم همه اینها اهدافی است که تا روزهای آخر دولت با کمک مردم و حمایت و ارشادات رهبر معظم انقلاب ادامه می‌دهیم.

منبع: ایرنا

منتشرشده در سیاست

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح دوشنبه در همایش حقوق اساسی و شهروندی اظهار کرد: آرای مردم نقش بسیار اساسی دارد منتها ما در کشورمان متأسفانه نظام حزبی نداریم. وقتی شما در حکومتی به آرای مردم اتکاء می‌کنید که مردم باید رأی دهند، اگر سیستم حزبی نداشته باشید کار مقداری سخت می‌شود یعنی با جنجال و سر و صدا نزدیک انتخابات و شعارهای مختلف ممکن است در هدایت مردم برای اینکه چه کسی و چه کسانی را انتخاب کنند مقداری سخت و مشکل می‌شود.

وی افزود: اما اگر نظام حزبی باشد راحت تر است در نظام حزبی مدام بحث و گفتگو و چارچوب را مشخص می‌کنند نظام و قانون اساسی ما هم حزبی نیست و بر مبنای حزب بنا نشده است یعنی در انتخابات به فرد را می‌دهیم به حزب رأی نمی‌دهیم می‌خواهد مجلس یا شورای شهر یا خبرگان باشد. در ریاست جمهوری هم فیلتر حزبی نداریم.

رئیس جمهور اضافه کرد: به هر حال هر کشوری در انتخابات فیلترهایی دارد، ما فیلتر حزبی نداریم. این فیلتر از طریق شورای نگهبان اعمال می‌شود و حزبی نیست و ما اشکالات این چنین داریم که باید روی این‌ها فکر کنیم.

روحانی ادامه داد: بحث بازنگری قانون اساسی زمانی که مورد نیاز باشد، اشکالی هم ندارد. قانون اساسی معمولاً دیر به دیر در دنیا اصلاح می‌شود. ۳۱ سال است قانون اساسی تغییر نکرده است. قبلاً پس از ۱۰ ساله پس از ارتحال حضرت امام (ره) در قانون اساسی اصلاحاتی انجام گرفت، اما ۳۱ سال قانون اساسی تغییر نکرد و ممکن است زمانی تغییر کند.

وی افزود: یکی از مباحثی که جای آن خالی است، اینکه نظام حزبی آیا خوب است داخل قانون اساسی بیاید یا نه؟ وقتی در مجمع تشخیص هم درباره قانون انتخابات بحث می‌کردیم، چارچوبی را در کمیسیون تصویب کردیم که آن زمان به دلایلی متوقف شد. در صحن مجمع ۴ ماده تصویب و بعد متوقف شد. در آن چارچوب سیاست‌های کلی قانون انتخابات ما نظام حزبی را پیش‌بینی کردیم یعنی مردم می‌توانستند به جای فرد به حزب دهند.

رئیس جمهور تصریح کرد: قانون اساسی ما یکی از قانون‌های اساسی قابل توجه در سطح جهان است و می‌توانیم به آن ببالیم. از سال ۵۸ که این قانون اساسی تدوین شده و مخصوصاً جاهایی که درباره حقوق ملت آمده فصل ۳ قوانین روشن و اصول واضح و مدرن و چیزی است که می‌توان آن را در دنیا به عنوان یک قانون اساسی مدرن عرضه کرد.

روحانی با بیان اینکه متأسفانه فهم همه از قانون اساسی یکی نیست، افزود: البته در قانون پیش بینی شده اگر در بخشی از قانون نیاز به تفسیر بود، چه نهادی باید تفسیر لازم را انجام دهد. اما قبل از اینکه به تفسیر قانون برسیم، برداشت و فهم خیلی مهم است که از این قانون اساسی ما چه برداشت و چه فهمی داریم.

وی با تاکید بر اینکه فهم ارکان حکومت یعنی دولت، مجلس و قوه قضائیه فهم مشترکی از قانون اساسی ندارند، تصریح کرد: این قوا به مانند هم نمی‌اندیشند و ممکن است در مسائل فنی و مهم اختلاف نظر باشد. زیرا گاهی اوقات می‌شنویم که بعضی از نمایندگان مجلس می‌گویند ما باید بر کار وزرا نظارت کنیم که این نشان از برداشت ناقص از قانون اساسی است.

رئیس جمهور ادامه داد: البته نمایندگان در یک مفهومی ممکن است از وزرا سوال کنند، ولی در قانون نظارت بر کار وزرا وجود ندارد و این رئیس جمهور است که بر کار وزیر نظارت می‌کند. به عبارتی نظارت بر کار وزیر از وظایف رئیس جمهور است و رئیس جمهور اختلاف دو وزیر را حل می‌کند و هماهنگی بین دو وزیر یا چند وزیر بر عهده رئیس جمهور است.

روحانی یادآور شد: مجلس در جاهایی که صلاح می‌داند می‌تواند استیضاح را در دستور کار قرار دهد، و همچنین تحقیق و تفحص هم در جاهایی که می‌داند می‌تواند به مفهوم نظارت انجام دهد ولی در قانون کلمه نظارت مجلس بر کار دولت ذکر نشده است.

وی با تاکید بر اینکه فهم و استنباط ما از قانون شبیه یکدیگر نیست، افزود: برنامه را برای دولت باید چه کسی باید بنویسد. البته در زمان رژیم گذشته به عنوان نمونه برنامه پنج ساله و شبیه آن نوشته می‌شد، ولی در جمهوری اسلامی و برنامه طبق اصل ۱۳۴ و اجرای قانون بر عهده رئیس جمهور است و به صراحت در قانون ذکر شده که خط مش و برنامه به عهده رئیس جمهور است و وقتی برنامه و خط مش بر عهده رئیس جمهور است، چند بار برنامه تعیین کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: یک موقع رئیس‌جمهوری برنامه لازم را تعیین می‌کند تا انتخاب شود و در انتخابات برنامه را ارائه می‌کند و در مصاحبه با مردم و در اجتماعات برنامه را اعلام می‌کند.

روحانی اظهار کرد: متأسفانه فهم ما از قانون اساسی یکی نیست. درست است که پیش‌بینی شده اگر جایی تفسیر لازم بود، چه نهادی قانون اساسی را تفسیر کند. اما قبل از اینکه به تفسیر برسیم، برداشت و فهم خیلی مهم است که از این قانون اساسی چه برداشت و چه فهمی داریم. حتی ارکان حکومت یعنی دولت، مجلس، قوه قضائیه، اینها هم فهمشان مشترک نیست و مثل هم نمی‌اندیشند. گاهی در مسائل حتی مهم ممکن است اختلاف نظر باشد.

وی گفت: گاهی وقت‌ها می‌شنویم که مثلاً بعضی از نمایندگان مجلس می‌گویند که ما باید بر کارگزاران نظارت کنیم. این برداشت ناقص از قانون اساسی است. به یک مفهومی ممکن است به عنوان سوال داشته باشیم، ولی ما نظارت نمایندگان بر کار وزرا و دولت به عنوان نظارت نداریم. آنکه در قانون اساسی آمده رئیس جمهور است که بر کار وزیر نظارت می‌کند و نظارت بر کار وزیر از وظایف رئیس جمهور است. به عبارتی نظارت بر کار وزیر از وظایف رئیس جمهور است و رئیس جمهور اختلاف دو وزیر را حل می‌کند و هماهنگی بین دو وزیر یا چند وزیر بر عهده رئیس جمهور است.

رئیس جمهور یادآور شد: مجلس در جاهایی که صلاح می‌داند می‌تواند استیضاح را در دستور کار قرار دهد، و همچنین تحقیق و تفحص هم در جاهایی که می‌داند می‌تواند به مفهوم نظارت انجام دهد ولی در قانون کلمه نظارت مجلس بر کار دولت ذکر نشده است.

روحانی با تاکید بر اینکه فهم و استنباط ما از قانون شبیه یکدیگر نیست، افزود: برنامه را برای دولت باید چه کسی باید بنویسد. البته در زمان رژیم گذشته به عنوان نمونه برنامه پنج ساله و شبیه آن نوشته می‌شد ولی در جمهوری اسلامی و برنامه طبق اصل ۱۳۴ و اجرای قانون بر عهده رئیس جمهور است و به صراحت در قانون ذکر شده که خط مش و برنامه به عهده رئیس جمهور است و وقتی برنامه و خط مش بر عهده رئیس جمهور است، چند بار برنامه تعیین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: یک موقع رئیس‌جمهوری برنامه لازم را تعیین می‌کند تا انتخاب شود و در انتخابات برنامه را ارائه می‌کند و در مصاحبه با مردم و در اجتماعات برنامه خود را اعلام می‌کند.

رئیس جمهور گفت: اصل ۱۳۴ قانون اساسی می‌گوید تعیین خط و مشی بر عهده رئیس جمهور است و مجلس برنامه پنج ساله تصویب می‌کند. درک و فهم این گونه مسائل که چگونه تلفیق می‌شوند بسیار مهم است. اساتید حقوق و حقوقدانان بر مبنای این قانون اساسی بر روی مواردی که موارد اختلاف نظر است، باید فکر کنند و نظر دهند و این بحث شود و پخته شود و ما به یک اجماع نظر در این مسائل برسیم.

روحانی افزود: نکته بسیار مهم قانون اساسی این است که مسئول اجرای قانون اساسی چه کسی است؟ اصل ۱۱۳ قانون اساسی چند مساله دارد جایگاه رئیس جمهور را تعریف می‌کند و می‌گوید رئیس جمهور دومین مقام کشور است و عالی‌ترین مقام رسمی کشور بعد از رهبری، رئیس جمهور است بلافاصله بعد از این می‌گوید مسئول اجرای قانون اساسی است، یعنی کسی که بعد از رهبری بالاترین مقام کشور است مسئولیت اجرای قانون اساسی را به عهده دارد و جز مواردی که البته بر عهده رهبری است.

وی ادامه داد: این موضوع خیلی روشن و شفاف است وقتی اول و آخر این قانون خوانده می‌شود معنایش این است که رئیس جمهور در قوه مجریه مسئول اجرای قانون اساسی است گفتن این حرف لغو است معلوم است هر کسی در بخش خود مسئول اجرای قانون است این موضوع گفتن ندارد و حرف بی خاصیت و بی معنایی است یکی از جاهای که تفسیر نمی‌خواهد همین نکته است و اختلاف برداشتی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس جمهور با اشاره به برداشت متفاوت از اصل ۱۳۴ اظهار کرد: شورای نگهبان در برداشت آخر خود تفسیری داشته که مساله مهمی است. البته آن در دوره‌های ابتدای انقلاب برداشت دیگری داشتند. باید حقوقدانان برای آن فکر کنند. در هر دوره‌ای یک جور تفسیر می‌کنند وگرنه ممکن است شورای نگهبان در دوره دیگری تفسیر دیگری ارائه دهد.

به گفته روحانی، اصل ۵۹ قانون اساسی می‌تواند در مقاطعی که اختلاف نظر اساسی وجود دارد و اتفاق نظری وجود ندارد، مهم باشد. البته باید موضوع مهمی باشد و بحث و بررسی شود و در اختیار آرای عمومی و به رفراندوم گذاشته شود. البته سازوکار این اصل خیلی پیچیده است ولی بعد از ۴۰ سال می‌تواند یک بار اجرا شود.

وی با بیان اینکه یکی از وعده‌هایی که به مردم دادم، حقوق شهروندی بود، تصریح کرد: گفتم منشور حقوق شهروندی را اعلام و به مردم اعلام کنیم. چند بار دوستان پیش‌نویس‌هایی را تهیه کردند تا آنکه من با تعدادی از حقوقدانان دیدار کردم. آنها سوال کردند مبنای شما برای نوشتن منشور حقوق شهروندی چیست و در چه جایگاهی می‌خواهی بنویسی؟ این لایحه است یا آئین‌نامه است؟

رئیس جمهور اضافه کرد: خیلی بحث شد. گفتم مبنا اصل ۱۳۴ قانون اساسی است و بعد هم می‌تواند به شکل لایحه تبدیل شود. بعد از آن جلسات زیادی برگزار شد تا منشور منقحی تدوین شود و افرادی مسئولیت آن را برعهده داشتند.

روحانی با بیان اینکه ندیدم به این منشور کسی اشکال اساسی بگیرد، خاطرنشان کرد: ممکن است بگویند چند ماده دیگر به آن اضافه شود ولی منشور منقحی است. به خاطر این بود که مردم بدانند حقوق‌شان چیست و مسؤولان اجرایی کشور و سایر مسؤولان هم بدانند که این حقوق و تکالیف وجود دارد.

وی افزود: این جز افتخارات دولت یازدهم است که در دولت دوازدهم ادامه یافت. معاونت حقوقی اکنون این مسؤولیت را برعهده دارد. البته دستیار ویژه‌ای در این رابطه داشتیم. آنچه مهم است این است که حقوق شهروندی مورد توجه همه باشد و دولت با تاکید بر آنها اینها را اجرا کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه گزارش مفصلی توسط معاونت اداری و استخدامی به ما داده شده که خیلی خوب بود که این منشور در ادارات مختلف در حال اجرایی شدن است، گفت: به اینکه حقوق شهروندی تدوین و منتشر شود اتکا نکردیم. تلاش کردیم حقوق شهروندی را اجرا کنیم. مردم بتوانند نظرات خود را اظهار کرده و آرای خود را نسبت به افراد در صندوق بیندازند.

روحانی با تاکید بر اینکه تلاش ما در دولت این بود که مردم نظر خود را بیان کنند و رأی خود را بدهند و همه جناح‌ها و احزاب نمایندگان خود را معرفی کرده و در انتخابات شرکت کنند، اظهار کرد: هیچ مشکل امنیتی قبل، حین و بعد از انتخابات نداشتیم. آزادی‌های مردم در دانشگاه‌ها، اجتماعات، اعتراضات، روزنامه‌ها، رسانه‌ها شرایط امروز از قبل دولت یازدهم بهتر است؛ البته تکنولوژی هم به ما کمک کرد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم در فضای مجازی کار بزرگی کرد، یادآور شد: اگر این دولت نبود فضای مجازی در اختیار مردم نبود. فداکاری و ایستادگی زیادی شد تا مردم از فضای مجازی استفاده کنند. در کنارش هم سعی کردیم دولت الکترونیک را ترویج کنیم. کار زیادی دراین‌باره انجام شده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شفافیت زیادی هم بر اساس فضای مجازی ایجاد شده است، اظهار کرد: بودجه را الان همه مردم می‌دانند چگونه است. حضور مردم در صحنه نقد و اعلام نظر مردم شرایطش با گذشته متفاوت است. الان همه مردم یک رسانه دارند و می‌توانند نظر خود را اعلام کنند.

روحانی ادامه داد: یکی از کارهای دولت‌های یازدهم و دوازدهم فضای مجازی بود که به مردم هدیه کرد و مردم با موبایل هوشمند با همدیگر و با نیا در تماس هستند و بسیاری از اطلاعات را به شکل آنلاین در اختیار دارند.

 

منبع: ایرنا

منتشرشده در سیاست
  • اقتصاد
  • سیاست
  • شورا
  • شهرستان ها
به گزارش ارمغان شهر، قیمت دلار امروز، چهارشنبه
   به گزارش ارمغان شهر،امیر کشانی دردیدار با
به گزارش ارمغان شهر، دومین هفته از تعطیلات آغازین
به گزارش ارمغان شهر ، احمد وحیدی در حاشیه جلسه
به گزارش ارمغان شهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور
به گزارش ارمغان شهر ، مجید افتخاری با اشاره به
به گزارش ارمغان شهر، تلاش برای توسعه انرژی‌های
  • 1
  • 2
  • 3

آخرین اخبار

به گزارش ارمغان شهر ، امروز (پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳) در نیمه غربی اصفهان، جنوب یزد، شرق لرستان، شمال فارس، برخی مناطق
به گزارش ارمغان شهر ، قیمت دلار در حالی نخستین روزهای سال جدید را سپری می‌کند که اخبار نامساعد سیاسی به ویژه در حوزه ...
به گزارش ارمغان شهر، قیمت دلار امروز، چهارشنبه هشتم فروردین 1403 در معاملات پشت خطی را در پله‌های اول و دوم کانال ...
   به گزارش ارمغان شهر،امیر کشانی دردیدار با «سلامی ازپویراز» (SELAMI OZPOYRAZ) رئیس مجمع اتاق بازرگانی ازمیر ترکیه ...
به گزارش ارمغان شهر، داوود زارعیان در این نامه خطاب به اسماعیل قربانی مدیر مخابرات منطقه اصفهان ، از تلاش‌ مجدانه احمد
به گزارش ارمغان شهر، دومین هفته از تعطیلات آغازین سال ۱۴۰۳ در حالی آغاز شده است که روند سفرهای نوروزی ایرانیان هر چند

خبرهای تصویری

  • اقتصاد
  • سیاست
  • جامعه
  • حوادث
به گزارش ارمغان شهر ، امروز (پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳) در نیمه غربی اصفهان،
به گزارش ارمغان شهر ، قیمت دلار در حالی نخستین روزهای سال جدید را سپری ...
به گزارش ارمغان شهر، قیمت دلار امروز، چهارشنبه هشتم فروردین 1403 در ...
   به گزارش ارمغان شهر،امیر کشانی دردیدار با «سلامی ازپویراز» (SELAMI ...
به گزارش ارمغان شهر، داوود زارعیان در این نامه خطاب به اسماعیل قربانی مدیر
به گزارش ارمغان شهر، دومین هفته از تعطیلات آغازین سال ۱۴۰۳ در حالی آغاز ...
بالا
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…