2695

2695

پست الکترونیکی: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
پنج شنبه, 06 آذر 779 ساعت 17:14

زنده رود دیگر جان ندارد

 
زاینده رودی که به شهر روح وجان میبخشید اکنون قتلگاه ماهیان ومرغان شده است . شهرازطراوات وزیبایی افتاده ، مردمانش افسرده وغمگین وگویا خاک غم برآن پاشیده اند
این قصه ی هزار و یک شب رودی ست که دستان بسیاری ازخروشش جلوگیری کرد وآنرا به کویری مبدل ساخت ؛
چندسالی است که مسولین هرازگاهی رودخانه رابازمیکنندتابقول خودشان مردم لذت ببرند وکشاورزان به حقابه شان برسند ،
رهگذران ومسافرین درکنارش بیارامند اما این بازگشایی ها دردی ازهیچکدام دوا نکرد که هیچ تازه داغ مردم را تازه ترکرد ؛ 
زاینده رودبمدت کوتاه وچندروزه برای حق آبه کشاورزان بازگشایی شد امادراین مدت کوتاه دردی ازاصفهان کم نشد ، شاید این پاک کردن صورت مساله وبقول شاعرکلاهی شرعی سرمردم گذاشتن است؛
اکنون قصه این رود را از زبان چندتن ازاعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ومعاون محیط زیست ودریایی وتالابها بشنویم ؛
فرزانه محمدی میگویدزاینده رود۲۷هزارکیلومترمساحت داردکه ۹۲ درصدآن دراصفهان است وکمتراز ۷ درصد درچهارمحال، درچندسال گذشته۱۳ درصدبارندگی درکل حوضه آبریز وجودداشته است وطبق آمار وزارت نیرو ورودی سد۱۱۴۰ میلیون مترمکعب بوده وخروجی آن ۱۱۶۵میلیون ومابجای ذخیره سازی بیشتراز ورودی برداشت کردیم
 این عضوهیات علمی دانشگاه اصفهان اضافه کرد:حوضه زاینده رودوکل رودخانه ۴۰۰کیلومتراست یک مقدارکشاورزدربالادست برداشت آب دارندکه نمی دانیم چقدربرداشت دارند آنها ازحق آبه برداشت میکنندواین برداشت آنقدرهست که چیزی برای کشاورزان  ومحیط زیست اصفهان باقی نمی ماند
وی در این خصوص ابداز داشت : ازچم آسمان تاگاوخونی ۹۰ درصد رودخانه خشک است وآبی که چهارمحال برای شرب وکشاورزی برداشت میکنند چیزی برای اصفهان باقی نمیگذارد 
محمدی افزود :  درسال ۸۵ هزارهکتارمزرعه داشتیم درسال۹۸ به ۴۰ هکتارافزایش پیداکرد و۴۵۰میلیون مترمکعب آب ازرهاسازی زاینده رودبرداشت شده واینکه ما بادخالت مستقیم عوامل دولتی باعث خشکی این رودخانه شدیم
عابدی عضوهیات علمی دانشگاه صنعتی به منابع آبی کشورداشته وگفت منابع آب کشور۴۱۳ میلیارد مترمکعب بوده که به ۸۹ میلیارد رسیده افزایش جمعیت موجب کاهش سرانه آب تجدیدپذیر کشورشده است . 
 عضوهیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطر نشان کرد :  به گفته سازمان ملل ما درتنش آبی به سر میبریم ، دردنیا ۳۶ درصدآب آشامیدنی وابسته به آبهای زیرزمینی است اما درایران ۵۵ درصد آبهای آشامیدنی وابسته به آبهای زیرزمینی بوده ودرصدخالی سدها باعث هجوم بردن به آبهای زیرزمینی شده وبا توجه به آن ما آبی برای برداشت نداریم وتبعاتی که این برداشتها داشته افت شدیدآب خوان ها، شوری آبهای زیرزمینی، شوری خاک ، افزایش مصرف انرژی بخاطر پمپاژ ونهایتا فرونشست زمین رادرپی دارد
یوسفی عضودیگرهیات علمی دانشگاه صنعتی به توان دولت اشاره کرده ومی گوید دولت کم توان است نه می تواند برنامه بنویسد نه اجراکند شفافیت هم وجودندارد ، سطوح میانی اختیاری ندارد
وی میگوید :  مهمترین مساله درزاینده رود ساماندهی وکنترل برداشتهاست ؛ هنوز اولویت استفاده وحق استفاده از برداشتها اززاینده رودرا نمی دانیم ؛ 
معاون محیط زیست دریایی نیز باتوجه به اینکه بایدببینیم چه اتفاقی افتاده که یک روددائمی به رودخانه فصلی وکمترازآن بدل شده است  گفت :  ۵۵ درصدتغییرات آب وهوایی ۴۵ درصدفعالیتهای انسانی باعث شرایط امروز رودخانه شده است .
لاهیجان زاده ادامه داد : کاهش بارندگی های سنگین ، افزایش بارشهای سبک دردودهه اخیر ،افزایش سطح زیرکشت درشهرهای حوضه زاینده رود وتوسعه صنعتی به روندخشکسالی کمک کرده است .
خلاصه اینکه قصه زاینده رود اینست که دریک دوره متوسط ده ساله ترسالی ودریک دوره متوسطه ده ساله خشکسالی ازدیرباز وجودداشته اما دردوره ترسالی آبها وارد سفره های زیرزمینی شده وحق آبه محیط زیست وتالاب گاوخونی کامل برداشت شده ودر دوره خشکسالی همین ذخایر مورداستفاده قرارگرفته اما کم کم با تعریف بارگذاریهای بیش ازحد ظرفیت حوضه آبریز باعث شده دردوره ترسالی آبی برای دوره خشکسالی ذخیره نشود واین باعث بوجود آمدن بحران امروزی شده است
این بود قصه پرغصه رودخانه ای که بی تدبیری وبی کفایتی ونگاههای سیاسی طراوت ، زیبایی  وشادابیش را گرفت و شهر وطبیعتش را در بستر مرگ قرار داد .
 
 
 
با توجه به برودت هوا و مشکلات ناشی از کمبود و افت فشار گاز در  فصل های سرد سال ، موضوع مصرف مجدد مازوت در نیروگاه‌ها به ویژه در ۲ سال اخیر مطرح و امسال نیز به دلیل افزایش برودت هوا و به تبع آن ضرورت تأمین گاز برای نقاط مختلف کشور، امکان مصرف سوخت مازوت در زمان محدود به عنوان سوخت دوم نیروگاه‌ها مطرح شده است .
این درحالیست که وضعیت آلودگی هوای اصفهان بحرانی است ؛ در حال حاضر ۵۵۰ واحد صنعتی آلاینده در استان اصفهان وجود دارد و تردد بیش از یک‌میلیون دستگاه  خودرو و  بیش از ۶۰۰ هزار  دستگاه موتورسیکلت و نیز بخش قابل ‌توجهی از ناوگان فوق فرسوده و غیراستاندارد باعث شده است که اصفهان رکورد دار مصرف گازوئیل کشور و رتبه دوم مصرف چهار فرآورده نفتی باشد.
در اصفهان ۷۰ درصد کل صنایع در ۵۰ کیلومتری این شهر واقع شده و در این بین از واحد های تولید گچ ، قیر سنتی و ۳۵۰ واحد کوره های آجر پزی  نیز آسیب فراوان میبیند و این امر مشکلات و آلودگی های زیست محیطی شدیدی را برای این استان بهمراه داشته است .
با این وجود در حال حاضر یک سوم نیروگاه شهید منتظری اصفهان مازوت سوز شده است و سه واحد مازوت مصرف می‌کند و روزانه بیش از پنج میلیون مترمکعب گاز تحویل این نیروگاه می‌شود .
و اما مازوت چیست ؟  نفت کوره یا مازوت یکی از هیدروکربن‌های نفتی است که در مراحل پالایش نفت خام پس از نفتا، بنزین و نفت سفید به‌دست می‌آید و چون سیاه‌رنگ است به نام نفت سیاه نیز خوانده می‌شود. این ماده ارزان‌ترین ماده سوختنی برای کوره‌ها ، موتورهای دیزلی دریایی و برخی نیروگاه‌ها است ؛ نفت کوره به‌ عنوان نفت سنگین، نفت دریایی یا مازوت نیز نامیده می‌شود ؛ مازوت از تقطیر یا پس مانده نفت به دست می آید.
لازم به ذکر است که مصرف گازوئیل و مازوت مخصوصا در فصل های سرد سال به همراه بروز پدیده وارونگی دما تاثیر بالایی در آلودگی هوا دارند  و البته واقف بر این موضوع هستیم که مصرف مازوت در نیروگاه‌ها، تنها عامل آلودگی هوای کلان‌شهرها نیست اما سوال اینجاست با این حجم از بی آبی و خشکسالی و تردد خودرو های فرسوده و آلاینده مردم آیا باز هم جایی برای مازوت سوزی صنایع یا نیروگاهها هست ؟ و آیا وظیفه نظارت بر چگونگی مصرف مازوت در نیروگاهها جهت جلوگیری از آلایندگی های بیشتر بر عهده چه کسانی است ؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در این راستا بیان داشت : با توجه به شرایط خاص اصفهان به لحاظ کیفیت هوا مطالبه‌گری در خصوص موضوع ممانعت از مصرف مجدد مازوت، به طور مستمر در دستور کار حفاظت محیط زیست استان قرار داشته و خوشبختانه مدیران ارشد استانی، دستگاه قضا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر، حمایت‌های خوبی در این حوزه در سطوح ملی، استانی و شهری داشته‌اند .
کارشناسان بر این باورند که توسعه صنعت در اصفهان باعث بارگذاری بالای صنایع در مصرف برق شده و این موضوع  با کاهش دما و در نتیجه سرمای هوا و کمبود گاز، سبب میشود ناچار به استفاده از مازوت شوند.
به گفته یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان مازوتی که در ایران تولید می‌شود، دارای حدود سه و نیم درصد گوگرد و در نتیجه بسیار آلاینده است و استفاده ازآن بیماری‌های قلبی و تنفسی بسیاری را در افراد سبب می‌شود.
آلودگی هوا و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های اصفهان در فصل سرد قصه پر غصه ای است که همچنان با ابهامات فراوانی مواجه و نیازمند پیگیری و پاسخ‌گویی در این خصوص از سوی مسؤولان استانی است .
این در حالیست که در جریانات مدیریت زاینده‌رود، حقابه تالاب گاو خونی اصفهان نیز، نزدیک به ۲۰ سال تخصیص داده نشد و اکنون ۹۹درصد از این تالاب خشک و نفس های آخر را میکشد .
باید بگویم که شهر گنبد های فیروزه ای دیگر گنبد هایش فیروزه ای نیست ، آسمانش خاکستری است و رنگ ها را فراموش کرده است ، سازه هایش با خطر ریزش مواجه و نفس هایش به شماره افتاده است .
 
 

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، بهرام نادی در خصوص پدیده ی  « فرو نشست در حوضه آبریز زاینده رود »  با اشاره به  حفر  3600 حلقه چاه ثبت شده در محدوده شهری اصفهان و تداوم تخلیه آب در دشت اصفهان برخوار گفت : عدم تغذیه مناسب آبخوان به سبب عدم جریان مداوم زاینده رود از سال 1379 ، عدم تخصیص176 میلیون متر مکعب حقابه سالانه  تالاب گاوخونی  و کاهش میزان بارندگی ، انتقال سالانه 80 تا 90 میلیون متر مکعب آب زاینده رود به خارج دشت به میزان تقریبی 2 میلیارد متر مکعب بدون  انجام الزامات ورودی آب به زاینده رود همچون تونل سوم کوهرنگ وغیره موجب افت سطح آبهای زیر زمینی و درنتیجه سبب  بروز مشکلات عدیده ای از جمله  تخریب محیط زیست، آسیب به کشاورزی ، تولید، تامین آب آشامیدنی ، نشست گسترده و تهدید تداوم زندگی در دشت خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بافت خاک دشت اصفهان که بیشتر شامل سه لایه ریز دانه فوقانی، درشت دانه میانی و ریز دانه زیرین می باشد اظهار داشت : برداشت آب توسط چاه های عمیق و از ریز دانه زیرین انجام می شود ، این در حالیست که فرونشست به صورت تدریجی  و مداوم در حال وقوع است و به همین سبب فرونشست ، زلزله خاموش نیز نامیده می شود.

نادی برداشت آبهای زیرزمینی و تخلیه آب از مخازن آب زیر زمینی (آبخوان) را ازبیشترین عوامل فرونشست برشمرد و افزود : عوامل مختلفی می تواند سبب تغییر شکل در سطح وسیع یا فرونشست گردد ؛ در دشتهای ایران به عبارتی بار وارده به خاک که سبب تغییر شکل خاک می گردد همان افت آب های زیر زمینی است.

وی در ادامه این مطلب گفت : نشست تغییر شکل خاک تحت اثر بار گذاری به صورت آنی و یا به مرور زمان می باشد ؛ اگر نشست در یک گستره وسیع مثل یک شهر یا دشت رخ دهد فرونشست نامیده می شود واین پدیده ، یک مخاطره زمین شناسی همانند زلزله، آتشفشان ، سیلاب و ... می باشد .

 

سیلابی شدن دشت در نتیجه کاهش منافذ خاک و عدم جذب باران

نادی با اشاره به اینکه این نشست گسترده سبب تحمیل تغییر شکل به تمامی سازه ها، تاسیسات زیر بنایی، شریانهای حمل و نقل و ... خواهد گردید بیان داشت : متاسفانه اثرات مخرب فرونشست علاوه بر اینکه بر عملکرد تمامی سازه ها اثر گذار است بخش قابل توجهی از اثرات آن همچون کاهش منافذ خاک برگشت پذیر نیست .

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد : کاهش منافذ خاک سبب کاهش میزان نفوذ پذیری خاک و عدم جذب باران و سیلابی شدن دشت می گردد ،  به سبب تحمیل نشست زیاد که نتیجه آن وقوع ترک در سازه های مصالح بنایی و بروز چرخش در سازه های مقاوم جدید می باشد تاب آوری سازه های قدیمی به سبب داشتن ترک و عملکرد صحیح لرزه ای سازه های جدید به سبب چرخش و تغییر در فاصله درز انقطاع لرزه ای مختل خواهد شد .

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اینکه بی توجهی به برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی و عدم تغذیه آبخوان استقبال از تمامی خطرات احتمالی می باشد که یک مورد آن فرونشت و آسیب به همه سازه های قرار گرفته روی زمین و زیر زمین است افزود : در صورت نشست گسترده زمین همه سازه های واقع بر روی زمین همانند ساختمانها، سازه های تاریخی، راه های ارتباطی ، راه آهن ، فرودگاه،  نهر ها ، کانالهای انتقال آّب ، خطوط انتقال برق و سازه های زیر زمینی همانند تونلها، قطار شهری، فاضلاب، لوله های انتقال گاز تحت تاثیر نشست  قرار خواهند گرفت این در حالیست که در سازه های زیر زمینی همچون لوله های انتقال آب  ، گاز و فاضلاب فررونشست سبب ایجاد تنش اضافی حتی در برخی از موارد بیش از حد توان و تاب آوری لوله ها خواهد بود که نتیجه آن حتی ممکن است به صورت نشتی گاز هم بروز نماید.

نادی در ادامه موکد شد : این پدیده در بیشتر مناطق شهر با تفاوت میزان فرونشست اندازه گیری شده و مشاهده میگردد و بناهای قدیمی به لحاظ نوع ساخت و مصالح در مقابل فرونشست آسیب پذیرترند لذا میزان خسارت وارده تابعی از نرخ اختلاف فرونشست و مقاومت سازه خواهد بود.

 

لزوم احیای آبخوان و زاینده رود در زمان مناسب

وی تصریح کرد : جبران بخشی از خسارت منوط به  بازگرداندن آب به آبخوان می باشد ولی در گام نخست می بایستی تخلیه آب از آبخوان را سریعتر متوقف نمود ؛ احیای آبخوان و زاینده رود به عنوان منبع اصلی تغذیه آّبخوان می بایستی در زمان مناسب انجام شود ، صحبت از احیاست مثل شخص نیازمند اکسیژن که نیاز باید در زمان مناسب پاسخ داده شود در غیر اینصورت پس از مرگ ، اکسیژن مایع هم کمکی به شخص نخواهد کرد ؛ از این رو پس از مرگ آبخوان ، آب اقیانوس هم کار ساز نیست و به سبب حذف نفوذ پذیری خاک ، شاهد سیلاب و تخریب بیشترخواهیم بود.

نادی به کاهش 3 میلیارد مترمکعبی آبهای زیر زمینی اشاره کرد و گفت : از سال 1361 تا کنون با وجود تغذیه آبخوان و جریان مقطعی آب زاینده رود شاهد افت متوسط 1 متر در سال در سطح آب زیر زمینی دشت اصفهان - برخوار بوده ایم و در صورت تداوم تخلیه آب و عدم تغذیه آبخوان ، به هیج وجه امکان برگشت به شرایط اولیه را نخواهیم داشت .

 

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه بخش زیادی از فرونشست  به صورت تغییر شکل ماندگار و غیر قابل برگشت می باشد افزود : برای جلوگیری از خسارت برگشت ناپذیر فرونشست می بایست سریعتر از تخلیه بیشتر آبخوان جلو گیری نمود ؛ طبق محاسبات در صورت تخلیه کامل آبخوان شاهد 46 سانتیمتر نشست در میدان نقش جهان و 181 سانتیمتر نشست در منطقه حییب آباد خواهیم بود بنابراین برای جلوگیری از آسیب به تمامی سازه ها و دارایی ها می بایست قبل از وقوع به فکر علاج واقعه بود.

 

ایجاد منابع جدید یک مسکن است نه درمان

نادی بیان داشت : ایجاد منابع جدید با استفاده از انتقال آب بین دشت یک مسکن است نه درمان و به عبارتی تعویق خشک شدن یک دشت به روش خشکاندن دشت دیگر می باشد به همین ترتیب انتقال آب از این دشت به سایر دشتها نیز به مفهوم تسریع در خشکیدن این دشت می باشد همچنانکه شاهد این رخداد تلخ هستیم پس راهکار سخت ، تعادل مصرف و تغذیه در دشت می باشد که تغییر در مصرف نیازمند یک عزم ملی در کوتاهترین زمان ممکن در تهیه یک نقشه راه حفاظت کوتاه مدت و بلند مدت از منابع ملی مهم همچون آب سطحی و آب زیر زمینی و صرف منابع مالی مناسب برای تغییر در روند کلی زندگی است .

این استاد دانشگاه در خصوص آسیب های وارده بر بناهای تاریخی شهر اصفهان اذعان داشت : تمامی آسیب ها مربوط به فرونشست نیست و مخاطره فرونشست  به عنوان یک تهدید جدی در عملکرد بناهای تاریخی است .

نادی در این راستا افزود : نشست در حد وسیع به مفهوم تحت تاثیر قرار گرفتن تمامی سازه های متصل به زمین می باشد لذا سازه متصل به زمین تفاوتی نمی کند که یک ساختمان مسکونی باشد یا یک سازه تاریخی، یک پل تاریخی باشد یا یک راه آهن ؛ هرچند که میزان فرونشست با توجه به ضخامت متغییر لایه خاک زیر سازه و میزان افت آب و ... می تواند متفاوت باشد و سازه های جدید نیز به سبب انطباق با آیین نامه های جدید ، آسیب پذیری کمتری نسبت به سازه های تاریخی مصالح بنایی دارند.

وی در پایان تخلیه کامل آبخوان را به منزله ی تخلیه زندگی در دشت اصفهان – برخواردانست واظهار داشت :  نکته اصلی و اساسی این است که حجم آبخوان با میلیونها سال ذخیره سازی آب زیر زمینی محدود است لذا با توجه با حجم تقریبی آب باقیمانده در آبخوان برابر 4.5 میلیارد متر مکعب و میزان مصرف آب سالانه برابر 311 تا 512 میلیارد متر مکعب در صورت عدم تغذیه آبخوان ، زمان تخلیه کامل آبخوان 1409 تا 1416 خواهد بود .

 گزارش : ریحانه راهپیما

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ،  این کتابخانه در زمینی به مساحت 570 متر مربع وزیربنای 680 متر مربع در دوطبقه به همت آقای سهراب فرودی پدر مرحوم مهدی فرودی با هزینه ای بالغ بر یکصدو شصت میلیارد ریال احداث گردیده است.

 
دراین مراسم امام جمعه نجف آباد گفت:نجف آباد در همه کارهای خوب خیر وهمه زمینه ها به خوبی ونیکی درسطح کشور مطرح میباشد.
 
حجت السلام مصطفی حسناتی ضمن تشکر از خیرین مدرسه ساز بخصوص آقای سهراب فرودی و خانواده اش که درساخت این کتابخانه اقدام نموده اند ا فزود :شهرستان نجف آباد بخصوص شهر نجف آباد درهمه زمینه ها ورشته ها بخصوص علم ،ایثار،انصاف، صنعت ، وهمچنیین امورات خیریه دراستان وشهرهای کشور مطرح میباشد.
 
 
دراین مراسم سید رضا موسوی زاده مدیر آموزش وپرورش شهرستان نجف آباد ضمن تجلیل از همه کسانیکه در امر خیر مدرسه سازی تلاش میکنند گفت: باتوجه نزدیکی این شهرستان به اصفهان و مهاجر پذیری بودن آن سالانه 3000نفر به دانش آموزان این منطقه اضافه میشود که برای خدمات رسانی به آنها باید 12مدرسه جدید بسازیم.
 
موسوی زاده اعلام داشت :مجمع خیرین مدرسه ساز وخیرین عزیز واقعان در حل این مشکل وتوسعه مراکز آموزشی ما را یاری نمودند که ساخت این کتابخانه ارزشمند توسط پدر ومادری فرهنگی وخیر بنام فرزند مرحومشان یکی از این کارهای خیر فرهنگی ماندکار وارزشمند است.
وی گفت: اگر بخواهیم جلو آسیب های اجتماعی را بگیریم باید در جهت توسعه مراکز آموزشی و فرهنگی قدمهای جدی برداریم.
 
دراین مراسم آقای سهراب فرودی گفت :من خودم فرهنگی هستم ومشکلات کمبود فضاهای آموزشی را درک کرده ام وبخاطر همین قصد کردم یک خانه ماندگار بنام فرزند عزیزم بنا کنم وبه همین خاطر این زمین را با هما هنگی اداره آموزش وپرورش شهرستان و مجمع خیرین خریداری واین کتابخانه را جهت استفاده دانش آموزان وعلاقمندان به کتاب خوانی وبیاد فرزندم احداث نمودم .
 
درپایان مراسم مسئولین با اهداءلوح تقدیر ولوح یادبود به پدر ومادر مرحوم مهدی فرودی که دراین امر خیر وماندگار قدم برداشته واین مکان زیبا را بنام فرزندشان بنا نموده اند از این خانواده خیر تقدیر وتشکر بعمل آوردند
 
شهرستان نجف آباد با 350 هزار نفر جمعیت در 30 کیلو متری غرب اصفهان قراردارد

به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، سردار محمدرضا میرحیدری، در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه دستگاه‌های امنیتی در استان با یکدلی و هم‌افزایی به دنبال ارتقا سطح امنیت استان هستند اظهار داشت : امروز علیرغم تمام مشکلات بیرونی، با انسجام میان دستگاه‌های امنیتی، توانسته ایم شرایط مطلوبی را در استان ایجاد کنیم .

فرمانده انتظامی استان اصفهان از کاهش 42 درصدی جرائم خشن در 10 ماهه سال جاری خبر داد و گفت : از ابتدای فروردین امسال تا ۳۰ دی‌ماه، میزان تماس‌ها با ۱۱۰، ۳ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۱۷۵ مورد و به طور میانگین ۴ هزار و ۴۴۱ تماس در روز بود. از مجموع تماس‌ها با ۱۱۰، ۱۶ درصد مرتبط با ترافیک و تصادفات، یک درصد اقتصادی، یک درصد در حوزه سایبری، ۳ درصد در ارتباط با مواد مخدر، ۹ درصد مزاحمت، ۱۱ درصد سرقت، ۲۰ درصد درگیری و نزاع و ۳۸ درصد سایر موارد بوده است.

سردار میرحیدری خاطرنشان کرد: قتل ها 7 درصد ، تعرض به عنف ۴۸ درصد و سرقت‌های تحت پوشش مأموران ۵۶ درصد در۱۰ ماهه امسال در استان کاهش داشته است.

وی با اعلام اینکه در این مدت سرقت در سطح استان ۵ درصد کاهش داشته است افزود : در 10 ماهه امسال کشف به وقوع سرقت‌ها ۵۶ درصد بوده و سرقت از منازل ۲۸ درصد ، سرقت از مغازه ۳۱ درصد ، اتومبیل  17درصد ، موتوسیکلت 16 درصد ، کیف قاپی ۱۶، احشام ۲۰، داخل خودرو ۱۹ و قطعات خودرو ۲۵ درصد کاهش داشته است.

سردار میرحیدری در ادامه این نشست تماس های غیر فوریتی با مرکز 110 را عامل تاخیر در پاسخگویی سریع و بموقع این مرکز برشمرد و بیان داشت : حدود ۲۱ درصد از تماس‌ها با این سامانه غیرفوریتی بوده، در صورتی که اگر مردم با موارد فوریتی آشنا شوند این امر میتواند به بهبود پاسخگویی و سرعت عمل پلیس کمک بسزایی ‌کند.

فرمانده انتظامی استان با بیان اینکه تغییرات در کشور همسایه، قاچاق مواد مخدررا تحت شعاع قرار داده است ، گفت : در ۱۰ ماهه امسال ۱۲ درصد کاهش کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم و دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر ۵ درصد افزایش داشته است.

وی همچنین از از افزایش ۲۹ درصدی جیب بری و کیف‌زنی خبر داد و افزود: در ۱۰ ماهه امسال سرقت اماکن ۴ درصد افزایش داشته است که در این حوزه دومورد حتما باید بررسی شود؛ یکی ساماندهی ضایعاتی‌ها و دیگری همراهی شهرداری در ارتباط با شرایط و ضوابط ساختمان‌های درحال احداث.

وی تصریح کرد : جرایم اقتصادی در ۱۰ ماهه امسال ۱۵ درصد و در این مدت جعل ۱۲ درصد و کلاهبرداری نیز ۱۰ درصد کاهش داشته است.

سردار میر حیدری به افزایش ۷۷ درصدی ارزش ریالی کشفیات قاچاق در استان اشاره  کرد و افزود :  تعداد پرونده‌های قاچاق ۴۵ درصد رشد داشته است. امسال بیشتر تأکید ما بر قاچاقچیان کلان بوده و در این راستا پرونده‌های بالای ۵۰۰ میلیون ۷۹ درصد رشد و بالای ۱۰۰ میلیون ۴۷ درصد رشد داشته است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان با اشاره به اینکه برخورد قاطع با خرده فروشان در اولویت برنامه‌های ماست ، از افزایش  46 درصدی دستگیری معتادان خبر داد و افزود : برخورد با خرده فروشان ۱۱ درصد و انهدام باند مواد مخدر ۲۲ درصد افزایش داشته است.

 

وی از وجود 232 نقطه حادثه خیز در راههای استان خبر داد و تاکید کرد : ۷۰ درصد سفرهای بین شهری در استان عبوری هستند و اصفهان دومین استان از نظر تردد است اما متأسفانه  بخاطر اعتبارات موجود وزارت راه ، پشتیبانی ناچیزی از راه‌های استان دارد .

سردار میرحیدری در پایان با ذکر این نکته که استقرار نظم و امنیت هدف اول ما است و با هرکسی که بخواهد مخل نظم و امنیت اجتماعی باشد و مشکلی برای مردم ایجاد کند،بطور جد و قاطعانه برخورد خواهیم کرد ، ابراز داشت : مردم لطفا جرائم فضای مجازی را جدی بگیرند و این موارد را حتما به مرکز فوریت‌های پلیس فتا اطلاع دهند .

 

 

  • اقتصاد
  • سیاست
  • شورا
  • شهرستان ها
به گزارش ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی
به گزارش ارمغان شهر، مدیرعامل آبفای استان اصفهان
 به گزارش پایگاه خبری ارمغان شهر ، امیر کشانی،
به گزارش  ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی و
 به گزارش ارمغان شهر و به نقل ازروابط عمومی شرکت
به گزارش ارمغان شهر ، مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه
به گزارش ارمغان شهر ، ، وزیر ارتباطات و فناوری
  • 1
  • 2
  • 3

آخرین اخبار

به گزارش خبرنگار ارمغان شهر ، محمد صیرفی نژاد  امروز در جمع خبرنگاران افزود: امسال برای سه محله محروم «حصه» «مُصلا» و
به گزارش ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی پالایشگاه اصفهان، محسن قدیری در باره انتقال برخی از پروژه‌های این مجموعه ...
به گزارش ارمغان شهر، احسان شهیر با مرور مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد و اشتغال استان اصفهان افزود: ۶۷ هزار و
به گزارش ارمغان شهر ،علی اصغری اظهار کرد: جاری سازی همه فرآیندهای شهرسازی در سامانه «خدمات‌رسان توسعه هوشمند شهری» ...
به گزارش خبرنگار ارمغان شهر، حمید علینقیان پور امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه کاهش آمار جرایم و افرایش امنیت ...
به گزارش ارمغان شهر، مدیرعامل آبفای استان اصفهان با بیان اینکه اجرای این عملیات ، افزایش منابع تامین آب جهت جمعیت حدود

خبرهای تصویری

  • اقتصاد
  • سیاست
  • جامعه
  • حوادث
به گزارش خبرنگار ارمغان شهر ، محمد صیرفی نژاد  امروز در جمع خبرنگاران ...
به گزارش ارمغان شهر و به نقل از روابط عمومی پالایشگاه اصفهان، محسن قدیری
به گزارش ارمغان شهر، احسان شهیر با مرور مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه
به گزارش ارمغان شهر ،علی اصغری اظهار کرد: جاری سازی همه فرآیندهای شهرسازی
به گزارش خبرنگار ارمغان شهر، حمید علینقیان پور امروز در نشست خبری خود با
به گزارش ارمغان شهر، مدیرعامل آبفای استان اصفهان با بیان اینکه اجرای این
بالا
ما برای ارائه سرویس های خود و بهبود تجربه شما، از کوکی ها برای اهداف بسیاری در وب سایتمان استفاده می کنیم. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…